Teknoloji

LG Windows 8 işletim sistemli Tab Book Duo’yu tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-tab-book-duo-151214

LG, beklenmedik bir anda Tab Book serisinin en yeni üyesini tanıttı. 2013’ten bu yana piyasada olan Tab Book serisi, yola Windows 8 ile çıkıp daha sonra Android’e geçiş yapmasına rağmen, yeniden Windows 8’e dönüyor. Oldukça ince ve hafif bir kasaya sahip olan LG Tab Book Duo, şirket tarafından kolları ve omuzları yormayacak en iyi taşınabilir iş istasyonu şeklinde tanımlanıyor.

LG Tab Book Duo’nun iki tanımlayıcı özelliği bulunuyor. Bu özelliklerden ilki cihazın ağırlığı. Şirket 530 gramlık Tab Book Duo’nun bir maden suyu şişesinin ağırlığında olduğuna dikkat çekiyor. Eğer Tab Book Duo’nun Bluetooth bağlantılı klavyesi cihaza eklenirse toplam ağırlık 792 grama çıkıyor. Bu rakamın da 1 kilogram seviyesinin oldukça altında olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Bluetooth klavyesi sayesinde LG Tab Book Duo, medya içeriklerini tüketmeye odaklı bir cihaz olmaktan sıyrılıp bir iş istasyonuna dönüşüyor. Klavyede tabletle olan bağlantısını kolaylaştırmak adına özel bir tuş bulunuyor. Söz konusu klavye LG Tab Book Duo dışındaki cihazlara da bağlanma yeteneğine sahip. Tab Book Duo arkasında bulunan stand sayesinde Bluetooth klavyesine muhtaç olmadan dik durabiliyor.

10.1 inç IPS LCD ekrana sahip olan tabletin pil ömrü katalogda 11 saat olarak veriliyor. USB 3.0 ve HDMI girişleri bulunan LG Tab Book Duo’nun Güney Kore satış fiyatı 740 bin won (1557 TL) olarak açıklandı. Cihazın Güney Kore dışında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER