Teknoloji

LG Stylus 2 Plus piyasaya sürülüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Stylus 2 PlusKalem barındıran akıllı telefonlar Samsung ile özdeşleştirilmiş olsa da, bu durum Güney Koreli elektronik devinin söz konusu alanda tekel kurduğu anlamına gelmiyor. Samsung’un ezeli rakibi LG, geçtiğimiz şubat ayında MWC 2016 başlamadan önce tanıttığı Stylus 2 Plus sonunda piyasaya sürülüyor. Samsung Galaxy Note serisiyle üst segmentte dolaşıp zaman zaman deneysel sularda yüzse de, LG Stylus 2 Plus yazma deneyiminin daha uygun bir fiyatla yaşanmasını mümkün kılmayı amaçlıyor.

LG Stylus 2 PlusStylus 2 Plus, Galaxy Note serisiyle karşılaştırıldığı takdirde pek etkileyici bir izlenim oluşturmayacaktır. 2014’te piyasaya sürülen Galaxy Note 4 bile kimi alanlarda Stylus 2 Plus’a üstünlük sağlayabiliyor. Ancak farklı bir segmentte yer alan Stylus 2 Plus, kategorisinin başarılı üyeleri arasında yer alıyor. Cihaz, LG G3 Stylus, LG Stylo 2 ve kendisiyle neredeyse aynı dönemde tanıtılan LG Stylus 2 gibi telefonların üstüne çıkmayı da başarıyor.

LG Stylus 2 PlusStylus 2 Plus, sekiz çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 415 işlemci barındırıyor. 2 GB RAM bulunan versiyonda 16 GB dahili depolama alanı sunulurken, 3 GB RAM barındıran versiyonda depolama alanı 32 GB’ye çıkıyor. Konfigürasyonlar bölgeden bölgeye değişiyor. 5.7 inç ekran sonunda Full HD çözünürlüğe kavuşuyor. Arka kamera sensörü için 13 ve 16 megapiksel, ön kamera içinse 5 ve 8 megapiksel çözünürlük seçeneği sunuluyor. Hangi kamera kombinasyonu bulunursa bulunsun, akıllı telefonun her iki yüzünde de LED flaş yer alıyor. 3000 mAh kapasiteli pil ve arka paneldeki parmak izi tarayıcısı da Stylus 2 Plus’ın diğer donanım özellikleri arasında bulunuyor.

LG Stylus 2 PlusLG Stylus 2 Plus’ın ayırt edici yönünü ise adından da anlaşılabileceği üzere kalem oluşturuyor. Özel kalemin nano kaplamalı ucu, pek çok kapasitif kalemde bulunan kauçuk uca kıyasla daha akıcı bir deneyim vadediyor. Kalemin çizerlerin aradığı basınç hassasiyetini sağlaması pek mümkün olmasa da, not almak ve küçük taslaklar oluşturmak için yeterli olacağı belirtiliyor.

LG Stylus 2 Plus titanyum, altın rengi ve kahverengi renk seçenekleriyle birlikte raflardaki yerini alacak. Dokulu bir plastik kasaya sahip olan telefon, arka panele yerleştirilen ses kontrol tuşuyla şirketin son yıllardaki tasarım dilini yansıtıyor. İlk olarak Tayvan’da piyasaya sürülecek olan telefon, sonrasında Asya, Güney Amerika, Avrupa ve Kuzey Amerika’da raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER