Manşetler

LG Stylus 2 yenilenen kalem ve özellikleriyle tanıtıldı

LG G4 Stylus 2

LG G5 amiral gemisi telefonun bu yılın Mobil Dünya Kongresi’nin yıldızlarından bir tanesi olacağını çoktan biliyoruz. Ayrıca LG yeni X serisi akıllı telefonlarını da MWC 2016’da sergileyecek.

Ancak LG’nin tanıtımları bunlarla sınırlı değil gibi görünüyor. Şirket geçen yılın G4 Stylus modelini LG Stylus 2 adıyla takip edecek yeni bir modelin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu telefon da MWC 2016 ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.

Cihazın da adından anlaşılacağı üzere, Stylus 2 kapasitif ekran kalemiyle geliyor. Ancak bu sefer plastik uçlu kalem yerine nano kaplamalı uca sahip bir kalem kullanılıyor. LG, bu değişiklikle birlikte doğruluğun artırılacağını altını çiziyor.

Telefon bazı özel işlevler sayesinde kullanıcı deneyimini daha da artırmayı hedefliyor. Bunlar arasında Pen Pop ve Pen Keeper da yer alıyor. İlk özellik kalem yerinden çıkarıldığında bir menüyü ekranda çıkarıyor, buradan Pop Memo ve Pop Scanner gibi kalem özelliklerine ulaşılabiliyor. Diğer özellik ise kalemin yerinden çıkarılıp unutulmasının önüne geçiyor, kalem yuvası boşken hareket algıladığında ekranda kalemin yuvasında olmadığına dair bir mesaj gösteriliyor.

Özelliklerine baktığımızda, LG Stylus 2’de 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 5.7 inç HD ekran bulunuyor. 1.5 GB RAM’e karşılık 16 GB dahili hafızayı görüyoruz. 3000 mAh kapasiteli pil de bir günü rahatlıkla çıkarmayı sağlayacak gücü sunacaktır.

LG Stylus 2

Kameralara sıra gelince, cihazda 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera yer alıyor. 155 x 79.6 x 7.4 mm. boyutlara ve 145 gr. ağırlığa sahip olan bir gövdede gelen LG Stylus 2’de Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak sunuluyor. Telefonun titan, beyaz ve kahverengi renk seçenekleri bulunacak. LG henüz fiyat bilgisi açıklamadı, ancak Stylus 2’nin “benzeri bulunmaz” bir fiyata sahip olacağını ipuçlarını veriyor.

LG Electronics Mobile Communications Company CEO’su Juno Cho, LG Stylus 2’nin büyük ekran ve yüksek profilli not alma işlevlerini büyük ekranlı ve değerli bir telefonda, orta segment telefon fiyatlarıyla buluşturduğunu söylüyor. Cihazın büyüme ve yaratıcılık fırsatının yattığı ana akım kullanıcı segmentine verdikleri değerin de bir göstergesi olduğunu ekliyor.

LG Stylus 2 yukarıda da belirttiğimiz gibi Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenecek. Biz de gelecek hafta içinde bu telefonu deneyimleyip ilk izlenimlerimizi ön inceleme yazısında size aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER