Teknoloji

LG StanbyME ve Objet ile TV tasarımına yeni soluk getiriyor

lg stanbyme

LG, önümüzdeki ay CES 2022’de sergileyeceği StanbyME ve Objet isimli iki yeni televizyonu şimdiden gözler önüne çıkardı. Güney Koreli şirketin yeni televizyonlarının ikisi de farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

65 inç büyüklüğünde bir OLED TV olan LG Objet (65Art90), tek bir dokunuşla yukarı çıkan veya aşağıya inen bir kanvas örtüyle geliyor. Böylelikle ekranın televizyon kullanılmazken gizlenmesi sağlanıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde ekranın belli bir bölümünü belli işlevleri gösterecek şekilde ayarlayabilecek. Örneğin ekranın alt kısmında sadece saat ve tarih gibi bilgiler görülebilecek. Televizyonda sadece müzik oynatılmasına yönelik özellikler de bulunacak.

LG’nin OLED panelli yeni televizyonunun üstünü örten kanvasın kumaşı Kvadrat tarafından üretildi. Şirket, potansiyel kullanıcılarına kanvas için kızıl ağaç, yeşil ve bej olmak üzere üç renk seçeneği sunacak.

LG’nin portföyüne ekleyeceği bir diğer TV ise StanbyME olacak. 27 inçlik bir eğlence merkezi olan StanbyME, bataryayla çalışması sayesinde kablosuz şekilde odadan odaya taşınacak. Televizyon tam şarjın ardından 3 saatlik bir kullanım süresi sunacak.

Döndürülebilen ekranda TikTok videoları gibi dikey içerikler rahatlıkla tüketilebilecek. Buna ek olarak, ekranın yüksekliği de kullanıcılar tarafından ayarlanabilecek.

Kullanıcılar diledikleri takdirde mobil cihazlarını StanbyME ile birlikte sunulacak yuvanın yardımıyla ekranın üstüne sabitleyebilecek. Böylelikle StanbyME ile video görüşme yapmak da mümkün olacak.

LG Objet ve StanbyME için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklamış değil. Şirketin bu bilgileri CES 2022’de vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER