Teknoloji

LG soundbar serisinin 2020 modellerinde yapay zekâ var

lg soundbar 2020

CES’in başlamasına az kaldı. Bu demek oluyor ki, birtakım yeni ev sinema ekipmanlarıyla tanışacağız. LG de 2020 soundbar ürün serisini gösterdi. En önemli özellik olarak ise “AI Room Calibration” adı verilen, yapay zekâ destekli ses kalibrasyonu gösteriliyor.

Bu teknolojiyi yapay zekâ destekli olmayan otomatik kalibrasyondan ayıran unsuru tam olarak bilmiyoruz. Ancak LG, ürünlerinde açık bir şekilde yapay öğrenmeden ve ilgili teknolojilerden yararlandığını belli ediyor.

Dolby Atmos ya da DTS:X ile oluşturulmuş içeriklerle birleştirildiğinde, bu teknolojinin sesi hangi odada bulunursanız bulunun, kaç tane hoparlör yerleştirirseniz yerleştirin, daha gerçekçi hâle getireceğini söyleyebiliriz.

Bu teknolojinin ne kadar verimli olduğunu görmek için sunumları görmek gerekiyor. Ancak bu yılın SN soundbar ailesinin SN11RG, SN10YG, SN9YG ve SN8YG olarak sıralanan tüm ürünlerinde 4K geçişi, eARC ve herhangi bir kurulumda çalışacak şekilde tasarlanmış bu gibi teknolojiler bulunuyor.

LG soundbar SN11RG özellikleri

SN11RG ise serinin amiral gemisi konumunda bulunuyor. Kablosuz arka hoparlörlerle 7.1.4 ses paketi sunuyor ve sesi gerçek 3D efektiyle yansıtıyor. Aynı zamanda Meridian’ın ses teknolojisini de barındırıyor. Ayrıca LG, 2020’de daha fazla modeline Google Asistan desteğini ekleyeceğini belirtiyor.

Eğer satın aldığınız paket sadece ana soundbar ile geliyorsa, o hâlde SPK8 Kablosuz Arka Hoparlör Paketini satın alarak çevresel hoparlörleri ekleyebilir ve maksimum esnekliği sağlayabilirsiniz.

LG’nin 2020 model soundbar modellerinin fiyatı veya ne zaman satışa çıkacağına dair henüz bilgi yok. Ancak bir sonraki hafta CES 2020’de LG’nin bunları hangi TV’lerle eşleştireceğini görme imkanına sahip olacağız.

İLGİLİ HABERLER