Teknoloji

LG’nin 2023 model soundbar’larında Dolby Atmos ve TV ile kablosuz bağlantı imkanı var

lg soundbar

CES’ten önce çeşitli duyurular yapma geleneğini sürdüren bu yıl da sürdüren LG, 2023 soundbar serisini büyük etkinlikten önce tanıttı. Şirket, her ikisi de sürükleyici ses için Dolby Atmos ve DTS:X ile donatılmış SC9 ve SE6 modellerinin Las Vegas’ta sergileneceğini duyurdu. Yeni ürünlerin özellikleri ile ilgili detaylar şu an için çok fazla değil, ancak LG, her iki soundbar’ın sunacağı bazı temel özellikleri açıkladı.

İlk olarak şirket, SC9 ve SE6’nın “iyileştirilmiş yükseklik, derinlik ve güce sahip genişletilmiş bir ses sahnesi oluşturmak için iki ürünün ses kanallarının her birini kullanan” bir araç olan Wow Orchestra’ya sahip olacağını söylüyor. Bu açıklama çok detaylı sayılmaz, ancak LG, bu özelliğin ürün piyasaya çıktıktan sonra bir yazılım güncellemesiyle geleceğini açıkladı. İki soundbar da, LG TV’lere WiFi üzerinden kablosuz olarak bağlanmak için Wowcast’i de kullanacak. Senkronize edildikten sonra, TV’lerdeki Home Dashboard bölümünden ses ayarlarına erişilebilecek.

Triple Sound Optimizer, yani Üçlü Ses İyileştirici özelliği, SC9 ve SE6’nın performansını “yükseltir” ve Smart Up-mixer, stereo sesi çok kanallı surround sese dönüştürür. LG, AI Room Calibration’ın her bir soundbar’ı yerleştirdiğiniz yere göre uyarladığını, düşük frekans aralığını iyileştirdiğini ve daha iyi denge, daha net vokaller ve gelişmiş diyalog için ön kanalları alt bölümlere ayırdığını söylüyor. SC9 ve SE6’da ayrıca film, oyun, spor veya müzik gibi içerikleri analiz edebilen ve en iyi ayarları otomatik olarak uygulayabilen bir AI Sound Pro özelliği de bulunur.

LG, SC9 ve SE6’nın evdeki mobilyalarla daha iyi uyum sağlaması için minimalist bir odakla tasarlandığını söylüyor. Şirket, dağınıklığı daha da ortadan kaldırmak için 2022 ve 2023 OLED C serisi TV’lerine SC9 için bir ayracın takılabileceğini vurguluyor. LG, kompakt yapısı nedeniyle SE6’nın “daha küçük alanlar için ideal” olması dışında iki birim arasındaki farklılıklar üzerinde fazla durmuyor. SE6, daha küçük boyutuna rağmen, “güçlü bas” için dört pasif radyatör içeriyor ve Dolby Atmos desteği de mevcut.

Şirket, bunlardan herhangi birinin bir subwoofer ile gelip gelmeyeceğini veya gerçek bir surround ses kurulumu için hangi ek hoparlörlerle uyumlu olacağını söylemedi. Ancak, önümüzdeki hafta Las Vegas’ta, LG SC9 ve SE6 ile ilgili tüm ayrıntıların yanı sıra bunların bağlantı ve kullanılabilirlik hakkındaki bilgileri bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER