Eğlence

LG son çeyrekte çıkacak HD ekranlı akıllı telefonunu Street Fighter IV ile tanıtacak

LG ve CAPCOM,  Street Fighter IV oyununun bu yılın dördüncü çeyreğinde çıkması beklenen ve aralarında LG LU6200’ün de yer aldığı LG markalı ilk HD akıllı telefonlarında oynanmasını anlaşmaya imza attı. LG’ye göre, klasikler arasına girmiş bu oyun HD destekli ilk Android cihazları piyasaya çıktıktan sonraki  üç aylık süre  boyunca sadece LG cihaz sahipleri tarafından LG’nin web sitesi üzerinden indirilebilecek.

Güney Koreli şirket telefonlarının 2011’in son çeyreği içinde çıkmasını öngörüyor. LG LU6200 adını taşıyacağı söylenen bu cihaz 4.5 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü AH-IPS ekran, 1.5 GHz’lik çift Scorpion çekirdekli Qualcomm işlemci, Adreno 220 grafik işlemci ve 1 GB RAM ile birlikte gelecek. Telefonun Güney Kore’ye özel modelinde LTE, NFC, Bluetooth, WiFi ve DMB desteği bulunacak. Güney Kore dışında çıkacak modellerde bu kablosuz bağlantı destekleri farklılık gösterebilir.

Yukarıda saydığımız özellikler bu cihaz üzerinde muhteşem bir Street Fighter IV keyfinin yaşanacağının habercisi niteliğinde. LG de bu oyunu telefonlarının HD ekran yeteneklerinin bir gösterisi olacağını düşünüyor. LG Mobile’ın başkanı ve CEO’su Dr. Jong-seok Park, ilk HD akıllı telefonlarını lansmana hazrıladıkça bu telefonun avantajlarını gösterecek HD içeriği sunmanın önem kazandığını, Street Fighter’ın HD versiyonunun da bu amaca hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca LG’nin yakında sunacağı HD ekran teknolojisinin Street Fighter hayranlarına oyunu oynamak için yeni bir sebep vereceğinden emin olduklarını vurguladı.

HD ekranlı akıllı telefonunu piyasaya sunmaya hazırlanan ilk şirket LG değil. LG ile aynı topraklarda doğan Samsung da 1280 x 800 çözünürlüklü ve 5.3 inç ekran asahip Galaxy Note’u önümüzdeki aylarda sunmayı planlıyor. Ayrıca gelecek yılın başlarında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S III‘ün de LG’nin telefonuna benzer ekran niteliklerine sahip olacağı iddia ediliyor.

İlgili – Mobile Bulgaria [Google Çeviri]
İlgili – KoreaNewsWire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER