Manşetler

LG Smart Monitor ile çalışma ve eğlence aynı masada buluşuyor

lg smart monitor

LG’nin yeni duyurusunu yaptığı 4K monitörü, evden çalışanlar ve ara verdiklerinde bir şeyler izlemek için kendilerini koltuğa atacak kadar enerjiyi bulamayanlar için işe yarayacak özellikler içeriyor. LG Smart Monitor (32SQ780S) modeli, 499 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışa sunuluyor.

Bu yeni LG Smart Monitor 31,5 inç ekrana sahip. Dizüstü bilgisayarlar için güç ve bağlantı noktaları sağlayan yerleşik bir USB-C hub’a da sahiptir. Masaya yerleştirmeyi sağlayan ve yüksekliği ayarlanabilir Ergo Stand ile birlikte geliyor. Bu, LG’nin daha uzun formuyla dikkat çeken sıra dışı DualUp monitöründeki standa benziyor.

LG Smart Monitor’u daha çok bir TV’ye benzeten ana unsur ise şirketin Bluetooth Magic uzaktan kumandasını desteklemesi. Maalesef bu birim ayrı olarak satılıyor. Ayrıca Apple AirPlay 2 ve HomeKit desteğiyle birlikte, tıpkı LG smart TV’ler gibi webOS çalıştırması da ortak özellikler arasında yer alıyor Kavramsal olarak, LG’nin CES’te duyurusunu yaptığı, yerleşik akış özelllikli, daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olan, dokunmatik özelliği barındırmayan ve açıkçası tekerlekli zemin standına sahip olmayan StanbyMe dokunmatik ekran ile benzerlik taşıyor.

lg smart monitor

Bu monitöre Netflix gibi akış uygulamaları yükleyebilirsiniz. Üstelik webOS mağazasında bir GeForce Now uygulaması bulunuyor, bunun sayesinde bulut tabanlı oyunları oynamak mümkün olacaktır. Ancak Samsung’un benzer özelliklere sahip M8 Smart Monitor‘ü gibi, yurt dışındaki ürünlerde gördüğümüz resmi Xbox Game Pass uygulaması veya Office üretkenlik uygulamaları desteği burada yok. Bu arada Samsung son zamanlarda, büyük boyutlu 55 inç Odyssey Ark‘tan daha küçük boyutlu ekranlara kadar,  yerleşik Gaming Hub’a sahip bir dizi başka monitör de satışa sunuyor.

Bu yeni LG monitörü ile karşılaştırıldığında, Samsung M8 de yaklaşık 32 inçlik bir panel, ayarlanabilir bir stand, yerleşik hoparlörler ve yakın bir yenileme hızı (60Hz – LG’nin yeni ürününde 65Hz) ve 4K çözünürlüğü ile geliyor. LG’nin monitöründe HDR yok. Üstelik Samsung, monitörüyle birlikte TV’lerle verilenlere benzer uzaktan kumandayı da sunuyor.

lg smart monitor

LG’nin monitöründe ise iki adet HDMI bağlantı noktası (biri eARC/ARC’li), dizüstü bilgisayar için 65W güç sağlayan bir tane USB-C uplink, çevre birimleri için üç adet USB 2.0 bağlantı noktası ve yerleşik Ethernet bulunuyor. Yüksek hızlı USB 3.0 bağlantı noktası veya yerleşik web kamerası yoktur, ancak kendi kameranızı bağlayabilirsiniz. Bu arada monitörü dikey olarak da kullanabilirsiniz. Ancak standın monte edebileceğiniz bir masa gerektirdiğini ve geleneksel bir masa ayağı seçeneğinin olmadığını unutmayın.

Yeni LG Smart Monitor, en zengin özelliklere sahip akıllı TV ve monitör hibrit cihazı değil, ancak 499 dolarlık yurt dışı fiyatıyla, yurt dışında 699 dolara satılan Samsung M8 Smart Monitor’den da uygun bir seçenek olarak nitelendirilebilir. Bu ürün ilk olarak yurt dışında satışa çıkacak. Samsung’un rakip ürünü buralarda satıldığında göre, LG’nin de bu ürünü Türkiye’ye de getirdiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER