Teknoloji

LG iOS ve Android ile uyumlu Smart Bulb akıllı ampülü tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG yeni ürünü Smart Bulb’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Birkaç adet ampülden oluşan bir set olan Smart Hub, iOS ve Android cihazlarına bağlanarak evinizin farklı şekillerde aydınlatılmasına katkıda bulunuyor.

lg-smart-bulb-240314

Smart Bulb’ın “LG Smart Lightning” olarak adlandırılan bir özelliği bulunuyor. Bunda varolan bir güvenlik modu sayesinde evinizde değilken bile sanki siz evdeymişsiniz gibi aydınlatma yapılabiliyor. Ayrıca bir mod da siz müzik çaldığınızda ışıkları yakıp söndürüyor, başka bir mod ise telefonunuza bir çağrı geldiğinde ışığın yanıp sönmesini sağlıyor. Ayrıca ampülün parlaklığını kontrol etmek, siz uykudan uyanıp kendinize gelirken yavaş yavaş aydınlatacak şekilde bir ayar belirlemeniz mümkün oluyor.

Düşük watt değerine sahip olan Smart Bulb akıllı ampüller, LG’nin belirttiğine göre günlük beş saatlik kullanımda 10 yıldan fazla dayanıyor.

LG bu ürünüyle Philips Hue’nun karşısına ciddi bir rakip çıkarmış oluyor. Philips Hue, en fazla 50 akıllı ampülün bağlanabildiği ve bir akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebilen özel bir aydınlatma sistemi.

Smart Bulb’ın her birinin Güney Kore fiyatı 35 bin won, ya da kabaca 72 TL olarak belirlendi. Ürünün Güney Kore dışında da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili >> Android Central

İLGİLİ HABERLER