Teknoloji

LG’nin şeffaf OLED panelleri metro trenlerinin camlarında kullanılacak

lg

LG metrolar için şeffaf OLED ekran panelleri geliştirdi. Söz konusu paneller ilk olarak Çin’in Pekin ve Shenzhen şehirlerindeki metrolarda kullanılacak. 55 inç büyüklüğündeki ekranlarda seferler, konumlar, aktarma seçenekleri ve diğer gerçek zamanlı bilgiler görülecek. Tren camı işlevini de yerine getiren bu şeffaf ekranlarda haberler de gösterilecek. LG’nin şeffaf ekranları Pekin’de 6. Hat, Shenzhen’de ise 10. Hat’ta sefer yapan trenlerde yer alacak.

Güney Koreli şirket, yenilikçi OLED panellerinin daha fazla hatta kullanılabilmesi adına demiryolu şirketleriyle çalışmalarına devam ediyor. LG’nin konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Şeffaf OLED ekranlar sürücüsüz otomobiller, uçaklar ve metrolar dışında akıllı ev ve binalar için de ilgi çekici seçenekler. OLED’lerin arka aydınlatmaya ihtiyaç duymaması, şeffaflık oranının maksimize edilmesini mümkün kılıyor.”

LG’nin şeffaf OLED paneli üretimi konusunda tek şirket olmadığını belirtmek gerekiyor. Daha önce CES ve IFA gibi fuarlarda bu teknolojinin örnekleri sergilenmişti. Samsung bu teknolojiyi pazara sokan ilk şirketlerden biri olurken, Xiaomi de kısa süre önce 7200 dolarlık şeffaf TV’sini gözler önüne çıkarmıştı.

LG Display’in kıdemli başkan yardımcısı Dr. Chang-ho Oh, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Şeffaf ekranların kullanım alanları artacak. Öncü bir ekran çözümleri sağlayıcısı olarak daha fazla endüstri için şeffaf panel tedariği gerçekleştirmek istiyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER