Teknoloji

LG şeffaf katlanabilir telefon tasarımının patentini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG şeffaf bir katlanabilir telefon tasarımının patentini aldı. ABD Patent ve Marka Ofisi’ndeki kayıt, Let’s Go Digital sitesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Güney Koreli şirketin tasarımı, katlanabilirlik ve şeffaflığı bir arada sunması nedeniyle dikkat çekiyor.

Patent başvurusunun 2015 yılında yapıldığı görülüyor. Bu da akıllı telefon üreticilerinin katlanabilir telefonlar üzerinde kafa yormaya çok uzun bir zaman önce başladığını gösteriyor. Buna ek olarak, ne kadar farklı konseptlerin masaya yatırıldığını da anlamak mümkün oluyor. LG’nin tasarımında telefonun bir yarısında şeffaflık ayarlanabilirken, diğer tarafta ise hem şeffaf bir kısım hem de pilin yerleştirildiği opak bir alan bulunuyor. Neden bu tarzda cihazın geliştirildiği konusunda ise patent dosyasında bir bilgi yer almıyor.

LG, katlanabilir telefon çıkarma konusunda henüz erken olduğu konusundaki düşüncesini en yetkili ağızlarından açıklamıştı. Şirket, şubat ayında duyurduğu V50’de de arka panele ikinci bir ekran yerleştirmeyi tercih etmişti. Katlanabilir telefon üretiminin mevcut koşulları, her iki hamleyi de anlamlı kılıyor. Akıllı telefon pazarının ana akım oyuncuları içinde sadece Samsung ve Huawei katlanabilir telefon duyururken, her iki şirket de cihazlarına oldukça yüksek fiyatlar biçmişti. LG ise işin mühendislik kısmına ilgi duyduğunu gösterse de, ticari bakımdan uygun koşulların oluşmasını bekleyeceğini de ortaya koyuyor. Dolayısıyla şeffaf katlanabilir telefonun yakında resmiyet kazanması muhtemel görünüyor.

lg şeffaf katlanabilir telefonLG’nin şeffaf katlanabilir telefonu üretebilecek teknolojik donanıma sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. LG Display kağıt üzerinde bağımsız bir şirket olsa da, ana şirketle çok yakın bir işbirliği yürütüyor ve bir süredir de dürülebilir ekranlar ve şeffaf paneller üzerinde çalışıyor. LG’nin telefon birimindeki ısrarında ekran biriminin başarılarını sergileyecek bir alan ihtiyacının da bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER