Teknoloji

Yeni patent LG Rollable için farklı tasarımı gösteriyor

lg rollable android 12

Yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefon LG Rollable hakkındaki detaylar yılın ilk günlerinde açıklanmıştı. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra telefonun piyasaya çıkmayabileceği iddiası da gündeme gelmişti. Bu iddiaya rağmen, LG’nin cihazın tasarımının farklı versiyonları için patent almaya devam ettiği görülüyor.

Bu yeni versiyon tasarım bakımından orijinal LG Rollable’a benziyor. Ancak arada bazı önemli farklar da göze çarpıyor. Ancak bu farklılaştırılmış versiyonun da kısa süre içinde piyasaya çıkması pek olası görünmüyor.

LG tarafından Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne sunulan patent dosyası MySmartPrice sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Patent dosyasının 2020’nin başlarında sunulduğu ancak kısa süre önce erişime açıldığı görülüyor. Bu noktada patentin sunulduğu tarih nedeniyle LG’nin akıllı telefon pazarından çıkacağı iddialarıyla ters düşmediğini de belirtmek gerekiyor.

Her iki tasarımda da arka panelde ikinci bir ekran görülüyor. Ancak yeni patentte daha ince bir ekranın tercih edilmesi dikkat çekiyor. Buna ek olarak, patent dosyasında kenar butonlarının varlığı da göze çarpıyor.

LG akıllı telefon pazarından çıksa bile bu durum şirketin aldığı patentleri etkilemeyecek. Şirket bu patentleri dilediği takdirde isteyen şirketlere satabilecek veya patentlerin kullanımı için lisans verebilecek. Buna ek olarak, şirketin akıllı telefon pazarına dönüş veya farklı alanlarda kullanım için patentlerini muhafaza etmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Yeni patentlerde görülen cihazların farklı LG Rollable versiyonları olması bir hayli muhtemel. Her yeni ürün birden fazla tasarım ve farklı versiyon deneniyor. Ortaya çıkan yeni patentin finale kalamayan bir versiyona ait olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER