Teknoloji

LG Rollable hakkında dikkat çekici iddia

lg rollable android 12

LG’nin Rollable olarak andığı yuvarlanabilir ekranlı prototip telefonu, sanal ortamda gerçekleştirilen CES 2021’in dikkat çeken duyurularından biri olmuştu. Bu telefonun eylül ayı itibarıyla satışa sunulabileceği söylentileri de duyurunun ardından etrafta dolaşmaya başlamıştı. Ancak LG Rollable hakkındaki yeni bir iddia, farklı bir durumu işaret ediyor.

The Korea Herald gazetesinin haberine göre, LG Rollable’ın akıbeti konusunda henüz net bir karar verilmiş değil. LG’nin her türlü ihtimalin açık olduğunu belirtmesi ve mevcut ihtimallerin pek parlak görünmemesi dikkat çekiyor.

LG’nin mobil cihaz pazarından çıkmayı değerlendirdiğine dair haberler bir süredir gündemde dolaşıyor. Şirketin potansiyel bir alıcıyla görüşmeye başladığı da söyleniyor. Uzun yıllardır zarar eden mobil cihaz birimi, LG’nin yumuşak karnı hâle gelmiş durumda.

LG 2020’de mobil cihaz birimi yüzünden geçtiğimiz yıl 800 milyar won (5,36 milyar TL) zarar etmişti. Birimin 2015’ten beri toplam operasyon zararı ise 5 trilyon won (33,4 milyar TL) seviyesine ulaşmış durumda.

Ancak LG’nin akıllı telefon birimini elden çıkarmasa bile Rollable’ı piyasaya sürmeyebileceği de iddialar arasında yer alıyor. CES İnovasyon Ödülü’nü kazanan LG Wing’in satışlarının düşüklüğü, LG’yi düşündürüyor gibi görünüyor.

LG Rollable ve LG’nin mobil cihaz biriminin akıbetine dair haberler, önümüzdeki dönemde gündemde önemli bir yer tutacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER