Manşetler

LG Ray 5.5 inç ekranlı orta segment Android telefonu

lg-ray-261115

LG orta segmente hitap eden en son Android akıllı telefonu LG Ray’in tanıtımını gerçekleştirdi. Fırçalanmış metal görünüme sahip kasası, yüksek çözünürlüklü kamera sensörleri ve sekiz çekirdekli işlemcisiyle, LG Ray ortalamanın üstündeki özellikleri ve nitelikleri uygun bir fiyata sunmayı hedefliyor.

LG Ray’in önünde 8 megapiksel selfie kamerası, arkasında da 13 megapiksel ana kamera yer alıyor. Bu ikili fotoğraf çekmeyi sevenleri epey memnun edecektir. 1.4 GHz MediaTek MT6592M sekiz çekirdekli işlemciyle çalışan Ray’de çift SIM kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli değiştirilebilir pil de bulunuyor. Android 5.1 Lollipop ile çalışan LG Ray’de amiral gemisi G serisinin Knock Code ekran kilidi açma ve Gesture Shot gibi kamera özelliklerinin de bulunduğu çeşitli işlevler de bulunuyor.

Ne var ki, Ray’in verdiği bazı ödünler de bulunuyor. İşlemciye sadece 1 GB RAM eşlik ederken, Mali-400 GPU’nun da orta segment akıllı telefonlarda yer alacak nitelikte olmaktan uzaklaşmaya başladığını belirtmek gerekiyor. Telefonun 4G şebekelerini desteklemediğini belirtmekte de fayda var. Doğrusunu söylemek gerekirse, Ray daha çok 3G’nin hâlâ daha yaygın olduğu ülkeleri hedefliyor. Türkiye şu an için Ray’e uygun bir pazar gibi görünüyor, ancak 2016 ile birlikte 4G gelecek ve Türkiye’de de durum değişecek.

LG Ray’in 5.5 inç ekranı sadece 720p çözünürlük desteğine sahip. Her ne kadar 1080p panellere göre daha düşük piksel yoğunluğu söz konusu olsa da, Ray’in çoğu kullanıcı için tatmin edici bir görsel deneyim sunabileceğini söylemek mümkün.

LG Ray’in tasarımı klasik LG çizgisiyle örtüşüyor. Ses tuşları kameranın altında yer alırken, fırçalanmış metalik görünüm de telefona hoş bir hava katıyor. Buna rağmen Ray’in temel malzemesinin plastik olduğu düşünülüyor.

Ray öncelikle Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde bu hafta itibarıyla satışa sunulacak. Daha sonra da Latin Amerika ülkelerine gelecek. Telefonun Rusya fiyatı 15 bin ruble (yaklaşık 662 TL) olarak belirlendi. LG Ray’in gümüş, altın ve titan siyahı renk seçenekleri piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER