Teknoloji

LG Qualcomm’a karşı açılan davada Samsung’un yerini aldı

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm‘un Çin’de bazı iPhone modellerinin satışı için ihtiyati tedbir kararı aldırması ve Almanya’da da benzer bir kararın ortaya çıkması, son haftaların en dikkat çekici gelişmeleri arasında bulunuyor. Ancak Qualcomm’un kendisini Apple ve ABD Federal Ticareti Komisyonu (FTC) gibi taraflara karşı savunması gereken başka davalar da hâlâ sırada bekliyor. Bu davaların en önemlilerinden biri olan ve FTC ile Qualcomm’u karşı karşıya getiren dosya, 4 Ocak itibarıyla hakim Lucy Koh tarafından açılacak. Güney Kore’de de benzer bir davayla uğraşan Qualcomm’un karşı kampına LG de katıldı.

Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC), bundan iki yıl önce patentlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle Qualcomm’a 915 milyon dolar ceza kesmişti. Qualcomm’un bu cezayı ödemeyi kabul etmemesi nedeniyle süreç mahkemeye taşınmıştı.

Business Korea‘da yer alan habere göre, söz konusu davada KFTC’ye aralarında Apple, Samsung, Intel, MediaTek ve Huawei’nin de bulunduğu pek çok büyük şirket destek verdi. Ancak Samsung ve Qualcomm arasında bu yıl içinde çapraz lisans anlaşması imzalanmasının ardından Samsung davadan çekilmeye karar verdi.

Samsung gibi önemli bir Güney Kore markasının KFTC tarafından açılan davadan çekilmesinin KFTC için pek faydalı olmayacağı düşünülebilir. Ancak Güney Kore’nin bir diğer büyük markası davada Samsung’dan boşalan yeri doldurmak için harekete geçti. Qualcomm ile görüşmelerinde sıkıntılı günler yaşayan LG, Güney Kore’deki davada Qualcomm’un karşısında yer almaya karar verdi. Bu kararın LG’ye ne gibi bir kazanım sağlayacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Qualcomm ve KFTC arasındaki davanın kısa süre içinde sonuçlanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER