Teknoloji

LG Q92 Snapdragon 765G işlemciyle gelecek

LG Q60 İncelemesi

LG Q92 hakkındaki sızıntı ve söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Resmi duyurusuna az bir zaman kaldığı söylenen telefon, Geekbench’in benchmark testinden geçti. Q92, testten LG’nin bir diğer telefonu olan Velvet 5G ile benzer bir sonuçla ayrıldı. Telefon testten tek çekirdekte 613, çok çekirdekte ise 1946 puan aldı.

Her iki akıllı telefonun kalbinde de aynı işlemci bulunduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Q92 de Qualcomm Snapdragon 765G işlemci taşıyor. Benchmark sonucuna göre, bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Bu da Google Play Console’da görülen bilgilerle örtüşüyor.

Akıllı telefonun 1080p çözünürlüklü 6.8 inç bir ekrana sahip olacağı da test sonucunda görülenler arasında bulunuyor. Bu panelin OLED yerine LCD olma ihtimalinin daha kuvvetli olduğu belirtiliyor. Dahili depolama alanı 128 GB olarak görünse de, burada başka seçeneklerin de sunulması sürpriz olmayacaktır.

lg q92

Q92, Q serisinde sunulacağı söylenen 13 cihazdan sadece biri olacak gibi görünüyor. Cihazın Güney Kore’de mobil operatörler için farklı versiyonlarının da sunulması bekleniyor.

LG Q92 ile 5G açılımını orta segmente taşıyacak. Akıllı telefonun Samsung Galaxy A71 ve A51 gibi telefonların 5G versiyonlarıyla rekabete girmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER