Teknoloji

LG Q9 Qualcomm Snapdragon 660 işlemciyle birlikte gelecek

lg q9

LG’nin akıllı telefon isimlendirme şemasını takip etmek her geçen gün biraz daha zor hâle geliyor. Mayıs ayında amiral gemisi G7 ThinQ modelini tanıtan şirket, kısa süre önce seriyi G7 Fit ve G7 one modelleriyle genişletmişti. LG V35 ThinQ’nun ardından V40 ThinQ için hazırlanan Güney Koreli üreticinin heybesinde başka yeni cihazlar da bulunuyor. LG Q9 da söz konusu telefonlar arasında yer alıyor.

LG Q8’in tanıtılmasının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçse de, şirket mayıs ayında G7 ThinQ sonrasında telefonun 2018 versiyonunu çıkarmıştı. Bu nedenle 2018’de Q9’un çıkışı beklenmese de, Slashleaks tarafından paylaşılan sızıntılar farklı bir durumu işaret ediyor. İddiaya göre, LG Q9 seleflerine kıyasla daha gelişmiş bir işlemciyle birlikte gelecek.

Söz konusu işlemci ise Qualcomm Snapdragon 660 olacak. Snapdragon 660 hâli hazırda bazı üst orta segment telefonların kalbinde yer alıyor. Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi A2 ve BlackBerry Key2 söz konusu telefonlar arasında bulunuyor.

Hem 2018 model LG Q8’de hem de LG Q7+‘ta daha düşük güçlü işlemciler bulunuyor. Bu da biraz daha fazla para vererek daha güçlü bir cihaz sahibi olmak isteyenler için Q9’u heyecan uyandıran bir cihaza dönüştürüyor.

LG Q9 için potansiyel kullanıcılara Snapdragon 660 yonga setinin yanında 32 veya 64 GB dahili depolama alanının sunulacağı söyleniyor. 4 GB RAM taşıması beklenen cihazın kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacağı belirtilirken, telefona ihtiyaç duyduğu enerjinin 3550 mAh kapasiteli pil tarafından sağlanacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER