Teknoloji

LG Q8 V20’yi daha küçük ve suya dayanıklı gövdeyle sunacak

lg q8LG V20’nin daha küçük boyutlu bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. LG Q8 olarak adlandırılması beklenen bu cihaz, Android Police sitesinin belirttiğine göre, daha büyük ekranlı kuzeninin en büyük problemlerinden bir tanesini çözüme kavuşturacak.

LG V20 bir tür her şeyin içine atıldığı bir akıllı telefon olma özelliğini taşıyordu. Çift kameralar, 32-bit quad DAC ses teknolojisi, ekranın üstünde ikinci bir ekran gibi birçok özelliği bünyesinde barındırıyordu. Buna rağmen cihazın önemli görülecek bazı eksiklikleri bulunuyordu. Bunların başında cihazın epey büyük boyutları ve suya dayanıklı gövdeden yoksunluğu geliyordu.

Q8 modelinin donanım özellikleri bakımından V20 ile hemen hemen eşdeğer seviyede olması bekleniyor. Çift kameralı sistem, 32-bit quad DAC, QHD IPS ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve ikinci ekran bu telefonda da bulunacak. En büyük değişiklik ise 5.7 inç yerine 5.2 inçlik bir ana ekranın tercih edilecek olması. Buna ek olarak bir de LG Q8, IP68 sertifikasıyla belgelenen suya dayanıklı bir gövdeyle gelecek. Ancak bu durum, V20’de yer alan değiştirilebilir pilden fedakârlık edilmesi anlamına da gelecek.

Q8’in fiyatının ne olacağı şu an için bilinmiyor. Telefonla ilgili ilk ipuçları LG’nin İtalya biriminin web sitesinde görüldü. Bu da telefonun Avrupa pazarında çıkacağı anlamına geliyor. Türkiye’de de satışa çıkacağını görmek kuvvetle muhtemel. LG V20’yi çok beğenen, ancak büyük bulanlar için yeni gelecek telefon daha çekici olabilir.

İLGİLİ HABERLER