Manşetler

LG Q8 (2018) kapasitif ekran kalemiyle ve sağlam gövdeyle geliyor

lg q8 2018

lg q8 2018

Akıllı telefonlar dünyasında bu hafta ekran kalemi haftası. Aslında bunu söylememizin nedeni perşembe günü tanıtılacak Galaxy Note 9’du, ancak LG Q8 2018 modeliyle Samsung’dan rol çalışıyor.

Geçen yıl çıkan Q8 modelinin yenilenmiş versiyonu niteliğini taşıyan LG Q8 (2018), Note 9’a rakip olacak bir cihaz olmaktan ziyade, orta segmentte rekabet edecek bir cihaz olma özelliğini taşıyor. Kapasitif ekran kalemini kullanmayı seven, ancak Samsung’un telefonuna ödeme yapacak bütçesi bulunmayanlar için LG’nin telefonu daha uygun bir alternatif olacaktır.

Kapasitif ekran kalemi, ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda LG Q8’in gövdesinde gizli biçimde duruyor. Kalemle ekranda notlar alabilir, çizimler yapabilir, kendi emoji’nizi oluşturabilirsiniz. Not alma özelliği ekran kapalıyken de çalışıyor, böylelikle hızlıca notlar alınabiliyor. Ayrıca LG’nin eklediği ses efektleri sayesinde ekranda not alırken sanki gerçek bir deftere yazı yazıyormuş hissi elde ediliyor.

LG Q8 (2018), 6.2 inç, 18:9 görüntü oranlı ve 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranıyla küçük bir cihaz sayılmaz. Ekranın üst kısmında çentik yok, çerçeve alanı LG G6’nınkiyle hemen hemen benzer görünüyor. Telefonun arka tarafında 16 megapiksel, tek lensli kamera var. Aynı zamanda arkada flaş ve parmak izi sensörü de bulunuyor. Öndeyse geniş açılı bir selfie kamerası yer alıyor. Şık görüntüsüne rağmen, LG Q8 MIL-STD 810G askeri dayanıklılık standartlarını destekleyen, sağlam bir cihaz. Suya dayanıklılığı da IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. 172 gram ağırlık ve 8.4 milimetre kalınlığa sahip gövdenin içinde 3300 mAh kapasiteli pil yer alıyor.

Snapdragon 450 işlemci ve 4 GB RAM telefonu çalıştırıyor. Aynı zamanda 64 GB dahili hafızanın yanında microSD kart yuvasıyla depolama alanı daha da artırılabiliyor. Q8 2017 modeli LG V20’ye benziyordu ve daha yüksek teknik özelliklere sahipti. Ancak bu yeni versiyonun da kendine has bir havası bulunuyor. Önceki Q8 modelinin kapasitif ekran kalemi bulunmuyordu.

LG Q8 2018 modelinin ne zaman çıkacağını açıklamadı. Ancak Güney Kore’de, yaklaşık 2500 TL’ye denk gelen bir fiyattan satılacak. Telefonun mavi ve siyah renk seçenekleri satın alınabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER