Teknoloji

LG Q6 tanıtım tarihi 16 saniyelik videoyla doğrulandı

lg q6
LG G6

LG tarafından yayınlanan yeni bir video, şirketin yeni akıllı telefonlarından birinin tanıtım tarihi konusunda somut bir ipucunu veriyor. Güney Koreli elektronik devi, videoda yeni akıllı telefonunun ismini paylaşmadı. Ancak mevcut bilgiler, 11 Temmuzda tanıtılacak telefonun LG Q6 adıyla anılan LG G6 mini olduğunu gösteriyor.

LG’nin video için yazdığı İngilizce tanımda “Q” harfini öne çıkarması da bu ihtimali yukarıya çekiyor. Tanım cümlesinde “İhtiyacınız olan tam ve zarif bir görüntü. Meraklı mısınız? 11 Temmuz. Yakında.” ifadeleri kullanıldı.

LG’nin yeni akıllı telefonunun taşıyacağı özelliklere dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Telefonda 1080p çözünürlüklü 5.4 inç ekranın bulunması bekleniyor. Sekiz çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 430 işlemciye 3 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. 13 megapiksel çözünürlüklü arka kamera ve Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi de sızan özellikler arasında öne çıkıyor.

LG Q6 ilk olarak Avrupa’da satışa sunulabilir

Q6 kısa süre önce LG-M700 kod numarasıyla benchmark testlerinde de kendisini göstermişti. G6’nın mini versiyonunun ilk olarak Avrupa’da raflardaki yerini alması bekleniyor. Ancak akıllı telefonun diğer bölgelerde de piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER