Teknoloji

LG projektör pille çalışıyor, 80 inç görüntü üretiyor

lg projektör

lg projektörProjektörlerin büyük bir çoğunluğu çözünürlük konusunda televizyonlarla yarışamıyor. Ancak LG’nin yeni pilli LED cihazları TV’leri bir noktada yenebilir, o da taşınabilirlik. Çoğu projektörün odanın bir yerine monte edilmesi gerekirken, LG’nin yeni PH450U adlı ürünü ultra-short throw (UST) projektör olmasıyla dikkat çekiyor. Yani bu ürün sadece 33 santimetre uzaklıktan görüntüleri yansıtma yeteneğine sahip. Küçük boyutu ve pille çalışması da onun oda içinde rahatlıkla taşınmasını ve hatta dışarıya da götürülmesini sağlıyor. Kullanıcılar herhangi bir düz yüzey üzerinde istedikleri videoları izleme fırsatı elde ediyor.

LG, UST projektörün yeniden şarj edilebilir pilinin iki buçuk saatlik izleme imkanı sunacağını söylüyor. Bu da uzun bir filmi bile izlemek için yeterli bir süre gibi görünüyor. LED lambası da 450 lümen şiddetinde parlaklık sunuyor. Bu seviyedeki parlaklık gün ışığında film izlerken sorun yaşayabileceğiniz anlamına geliyor. Yine de, LG’nin projektörünün bu alanda da benzer portatif projektörlere göre daha iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

LG PH450U
LG PH450U

Ayrıca LG, PH150G gibi daha küçük bir projektörün de duyurusunu gerçekleştirdi. Sadece 450 gram ağırlığa sahip olan bu projektör, büyük kardeşi gibi Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı desteklerine sahip. Ancak sadece 130 lümen şiddetinde ışık yayan çok daha düşük kapasiteli bir lambası bulunuyor. Bu projektörün de ABD’de ekim ayında piyasaya sunulması, 350 dolarlık fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

LG PH150G
LG PH150G

Her iki cihazın da olumsuz tarafı çözünürlükle ilgili. PH450U duvara sadece 30 santimetre uzaktayken 80 inç’lik görüntüyü yansıtabiliyor, ancak çözünürlük 1280 x 720 ile, yani HD kalitesiyle sınırlı kalıyor. Halbuki günümüzde 4K TV’lerin fazlasıyla kullanıldığı bir ortamdayız ve HD çözünürlük çok yeterli görünmüyor. Ancak 60 inç’lik 4K TV’nizi de kampa veya bir başka geziye rahatlıkla götüremeyeceğinizi hatırlatmamız gerekiyor. İşte bu da LG’nin yeni projektörlerinin farkını gösteriyor. PH450U gelecek aydan itibaren ABD’de Best Buy mağazalarında, 650 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER