Bilim

LG pille çalışan ve maske gibi kullanılan taşınabilir hava temizleyicisini tanıttı

LG pille çalışan ve maske gibi kullanılan taşınabilir hava temizleyicisini tanıttı

LG yüzünüze bir maske gibi takabileceğiniz taşınabilir hava temizleyici cihazını duyurdu. LG Puricare Wearable Air Purifier, LG’nin ev için sunduğu hava temizleyicilerinde bulabileceğiniz bir çift değiştirilebilir filtre kullanıyor. Bunlar pille çalışan fanlarla birleştiriliyor ve nefes almanız kolaylaştırılıyor. LG, bu cihazın sensörleri sayesinde nefes alıp verişinizi anladığını ve fan hızlarını da buna göre ayarladığını söylüyor.

IFA 2020 öncesinde gerçekleştirilen bu duyuruda Kovid-19 pandemisinden özel olarak bahsedilmiyor, ancak maskenin pandemi düşünülerek geliştirildiği anlaşılıyor. Şirket, giyilebilir hava temizleyicisinin bazı kişiler tarafından takılan ev yapımı ve tutarsız maskelerin ve tedariği yeterli olmayan tek kullanımlık maskelerin yerini alacak şekilde tasarlandığını söylüyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında, LG maskeyi ilk kez duyurduğu ve Seul’daki bir üniversite hastanesine 2000 adet cihaz bağışlayacağını söylediği zaman, şirketteki bir yönetici bunun Kovid-19 pandemisine karşı mücadelede sağlık çalışanlarına yardımcı olmasını umduğunu belirtmişti. Saatlerce maske takan sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmak hedeflerden bir tanesiydi.

LG’nin basın bülteninde maskenin koronavirüsün yayılımını yavaşlattığına dair herhangi bir iddia bulunmuyor. Aynı zamanda nefes alırken veya verirken havayı filtreleyip filtrelemediği de belirtilmiyor. Şirket, sertifikasyon ve test aşamaları tamamlandığında bu konuyla ilgili tüm bilgileri paylaşacağını söylüyor. Bu önemli bir ayrım, çünkü maskeler kullanıcının enfekte olmasını önlemeye yardımcı olduğu kadar, kullanıcının etrafındakilere bulaşmasını önlemek için de kullanılıyor.

LG’nin yeni maskesinde motorlu fanlar bulunduğu için çalışması sırasında da güce ihtiyaç var. LG, Puricare Giyilebilir Hava Temizleyicisi cihazının 820 mAh kapasiteli pile sahip olduğunu belirtiyor. Düşük güç modunda sekiz saatlik bir kullanım sağlıyor. Yüksek güç modunda ise bu süre iki saate düşüyor.

LG’nin duyurusunda maskenin ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadara satılacağı belirtilmiyor. Ancak bu yılın dördüncü çeyreğinde, belirli ülke pazarlarında satışa sunulacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER