Eğlence

LG, Philips ve Sharp ortak Smart TV platformu için adım attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, Philips ve Sharp güçlerini birleştiriyor, en azından Smart TV alanında. Bu sayede üç üreticinin elinden çıkacak akıllı TV’lerin hepsinde çalışacak uygulamalar geliştirmek mümkün olacak. Bu üçlü ortak ve açık standart tabanlı bir uygulama geliştirme platformu için kolları sıvamış durumda.

Ortak yazılım geliştirme aracının beta sürümünün ekim ayı başında yayınlanması bekleniyor. Yazılımcılar HTML5, CE-HTML veya HbbTV dillerini kullanarak Sharp, LG veya Philips’in akıllı TV setlerinde çalışacak uygulamalar geliştirebilecek. LG Electronics CEO’su ve Başkanı Havis Kwon bu anlaşmayı akıllı telefonlar için mevcut olan dinamik ve yaratıcı uygulama pazarını akıllı TV tarafında da yaratmak için atılmış büyük bir adım olarak nitelendiriyor. Üçlü, aralarına diğer üreticilerin de katılabileceğini de belirtiyor.

Smart TV cephesinin bir tarafında cihaz üreticileri bir tarafında da Apple ve Google gibi özel çözümler geliştiren, üçüncü parti olarak nitelendirebileceğimiz şirketler bulunuyor. Apple ve Google, ellerinde bulunan iOS ve Android platformlarını akıllı TV ortamına uyarlayarak avantaj elde ediyor. Üstelik mobil ortam için uygulama geliştiren yazılımcıların potansiyelinden de yararlanma fırsatına sahipler. Bakalım, cihaz üreticileri kurdukları bu birlikle Apple ve Google’ın önünü kesebilecek mi?

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER