Teknoloji

LG kendi mobil ödeme sistemini geliştiriyor

lg akıllı telefon

lg-logo-mwc-2015

Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay gibi mobil ödeme sistemlerinin yanına yakında bir yenisi daha eklenecek. Güney Koreli elektronik devi LG de, mobil ödeme sistemi oluşturma planını resmi olarak açıkladı. Geliştirme çalışmalarına başlanan servis, pek çok kişinin tahmin edebileceği gibi, “LG Pay” adını taşıyacak.

Duyuruyu LG Mobile’ın Facebook sayfası üzerinden yapan şirket, LG Pay’in hazırlık çalışmaları esnasında Güney Kore merkezli bankalar Shinhan Card ve KB Kookmin Card ile işbirliğine gideceğini de duyurdu.

İlk iş ortaklarının Güney Kore bankaları arasından seçilmesi, LG Pay’in yolculuğuna şirketin anavatanından başlayacağını somut biçimde ortaya koyuyor. Şu an için servisin uluslararası faaliyeti konusunda bir bilgi verilmiş değil.

LG’nin mobil cihaz pazarında ciddi bir paya sahip olduğu Güney Kore’de LG Pay’in başarılı olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Ancak Güney Kore’nin dışına çıkıldığında aynı ihtimalden söz etmek pek mümkün değil. LG, uluslararası pazarda Apple ve Samsung gibi rakiplerinin gerisinde olduğu için aynı etkiyi yaratması kolay gözükmüyor. Buna ek olarak, uluslararası mobil ödeme pazarının şu an için dört farklı platformu kaldıracak bir yapıda olmadığını da belirtmek gerekiyor. Yine de, LG Pay’in faaliyete geçmesiyle birlikte ortaya bambaşka bir senaryonun da çıkabileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER