Teknoloji

LG patenti 16 arka kameralı akıllı telefonun ipuçlarını veriyor

lg 16 arka kamera patent

Telefon kameraları en önemli rekabet alanlarından bir tanesi. Görünüşe göre LG, gelecekte çıkaracağı telefonlarından bir tanesiyle işleri dramatik biçimde ileri taşımayı hedefliyor. LetsGoDigital‘ın haberine göre şirket, 16 lensli bir kamera sistemi üzerinde çalışıyor.

Üzerinde birden fazla kamera barındıran akıllı telefonlara artık alıştık. Geçen yıldan beri, arkasında iki ya da üç adet lens barındıran telefonlar arka arkaya geliyor. Hatta Nokia’nın beş lensli bir telefon çıkaracağını duyduk, çoklu lens sistemleri üzerine çalışan bir girişim olan Light’ın ise dokuz kameralı bir akıllı telefon prototipini gördük. Ancak LG’nin patenti, 16 kameralı diziyle çok daha ileri gidileceğini gösteriyor.

Aralarında LG’nin V40 ThinQ modelininkinin de bulunduğu, aynı çekimde farklı efektler için farklı kamera lenslerini kullanan diğer çoğu çoklu kamera sistemlerinin aksine, LG’nin prototipinde birden fazla kamera sahneyi farklı açılardan yakalama fırsatı veriyor. Bunu da farklı lenslerin perspektiflerini kullanarak yapıyor.

Ayrıca LG’nin patentinin tanımladığına göre, farklı kamera açılarıyla minyatür film oluşturulabiliyor, böylelikle Apple’ın Live Photo veya Lytro’nun ayarlanabilir ışık alanlı görüntülerine benzer türde işler ortaya çıkarılabiliyor. Bunlara ek olarak patent, farklı lenslerin sunduğu veri kümelerini kullanarak görüntüden nesnelerin ayıklanabileceğini iddia ediyor. Portre modunda çekim veya arka planın tamamen değiştirilmesi akla gelen ilk durumlar oluyor.

Tabii ki, sadece bir patentten söz ediyoruz. LG’nin söz konusu teknolojiyi bir telefona koyup koymayacağına dair şu an için herhangi bir işaret yok. Ancak akıllı telefonların arkasına daha fazla kamera koyma konusunda sınır tanınmadığını dikkate alırsak, bu teknolojinin yakın gelecekte gerçeğe dönüşmesinin önünde de herhangi bir engel yok gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER