Teknoloji

LG Optimus Vu uluslararası pazara çıkmaya hazırlanıyor

LG Optimus Vu ilk kez piyasaya çıktığında sadece Güney Kore ve Japonya’ya özel bir cihazdı. Aylar sonra bu cihaz iki ülkenin sınırları dışına çıkarak batıya doğru ilerliyor. Gelen son haberlere göre LG’nin not alma işlevine odaklanan kapasitif kalemli akıllı telefonu Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya ve Latin Amerika’da da eylül ayında piyasaya çıkacak.

lg-optimus-vu-on-inceleme-00001

Akıllı telefon ve tablet arasına konumlanan bu cihazda 5 inç’lik, 768 x 1024 çözünürlüklü ekran yer alıyor. Ekranın en-boy oranının 4:3 olması cihazın biraz daha sıradışı bir tasarıma sahip olmasına neden oluyor. Telefonun uluslararası pazarda piyasaya çıkacak versiyonu Android 4.0 ile çalışacak ve 3G erişimine de sahip olacak. 32 GB’lık dahili bellek sahibi olan cihazın arkasında 8 megapiksel, önünde ise 1.3 megapiksel kamera bulunuyor. LG Optimus Vu’nun uluslararası versiyonunda dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemci yer alacak. Telefonun fiyatı, Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şu an için henüz netlik kazanmadı.

LG Optimus Vu’yu geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde deneyimleme fırsatı bulmuştuk. Cihazla ilgili izlenimlerimizi Optimus Vu ön inceleme yazımızda bulabilirsiniz.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER