Manşetler

LG Optimus Vu Ön İnceleme – Galeri & Video

lg-optimus-vu-on-inceleme-00015

Samsung Galaxy Note kapasitif dokunmatik ekranla çubuk kalemi barıştırarak yeni bir dönem başlattı. Birbirlerinin yaptıklarını her fırsatta tekrar eden ikilinin diğer ferdi LG boş durur mu? O da kendi çözümünü Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu. LG Optimus Vu 5 inç’lik ekranı ve çubuk kalemiyle tıpkı Galaxy Note gibi not almaya odaklanıyordu. Ancak bir farkla; LG 4:3’lük bir ekranın daha uygun olacağını düşünmüş ve cihazını buna göre tasarlamıştı.

LG Optimus Vu’yu Güney Koreli şirketin MWC 2012’deki standında test etme fırsatı bulduk. Cihazı tanıtan stand görevlisi LG’nin ekranın her alanını tamamen kullanmak adına 4:3’lük en-boy oranını tercih ettiğini dile getirdi. Güney Koreli şirket bu düşüncesinde haklı olabilir, ancak bu şekilde bir oran cihazın enine genişlemesine ve bu nedenle tek elle biraz daha zor tutulmasına neden oluyor. LG Optimus Vu’yu tutarken avuç kaslarınızın biraz daha fazla çalıştığını hissedebilirsiniz. LG Optimus Vu, 8.5 mm’lik kalınlığa sahip. Neyse ki, bu incelik sayesinde tek elle tutmak biraz daha az zahmetli oluyor.

LG Optimus Vu’nun 5 inç’lik ekranı 1024 x 768 çözünürlüklü bir IPS HD kapasitif dokunmatik ekran. İyi bir görüş açısı sunan bu ekran LG standının parlak ışıkları altında bile iyi bir görünürlük sunuyordu. Ekranın altında dört adet kapasitif dokunmatik navigasyon tuşu yer alıyor. LG ekranın üstüne de 1.3 megapiksellik bir ön kamera yerleştirmiş. Cihazın arkası dokulu bir plastikle kaplı. 8 megapiksellik, LED flaşlı ve otomatik odaklı kamerası 1080p HD video kayıt yeteneğine sahip. 802.11b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 3.0, NFC gibi kablosuz bağlantı desteklerine sahip olan cihaz Güney Kore için tasarlandığından Avrupa’nın ve bizim kullanmadığmız CDMA standardında çalışıyor. Ayrıca LTE desteği ve dijital mobil TV yayınlarını izlemeyi sağlayan T-DMB TV alıcısı barındırıyor. Cihazın ilgi görmesi hâlinde GSM/UMTS versiyonunun çıkması da tabii ki mümkün.

lg-optimus-vu-on-inceleme-00011

LG Optimus Vu ile birlikte gelen çubuk kalemin ucu Samsung’un S-Pen’ine göre daha kalın ve yuvarlak, bununla birlikte daha yumuşak. Kalemin ucunun ekranda kaydığını, yani rahat bir yazma imkânı sunduğunu söyleyebiliriz. Özel bir not uygulaması farklı kalem türlerini simüle ederek not almaya, bu notlara fotoğraf, vb. içerikler eklemeye olanak sağlıyor. 5 inç’lik ekranın kitap okumak için elverişli olduğunu düşünen LG bir de kitap uygulamasını cihaza eklemiş.

LG Optimus Vu Android 2.3 Gingerbread ile çalışıyor, bunun üstünde LG’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü bulunuyor. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon MSM8660 işlemci barındıran bu cihazda Adreno 220 GPU, 1 GB RAM ve 32 GB dahili bellek barındırıyor. Türkiye taraflarına yolunun düşmesi şimdilik zor gibi görünen bu cihazın fotoğrafları ve ön inceleme videosu aşağıda yer alıyor.

Video: LG Optimus Vu Ön İnceleme

Galeri: LG Optimus Vu Ön İnceleme
[nggallery id=856]

İLGİLİ HABERLER