Manşetler

LG Optimus UI 3.0 Android kullanıcı arayüzünü tanıttı

LG Ice Cream Sandwich ile çalışan Optimus telefonlarına özel yeni kullanıcı arayüzü Optimus UI 3.0’ı tanıttı. Sense ve TouchWiz gibi Android’in ham sürümüne göre önemli kullanıcı arayüzü değişiklikleri içeren bu kullanıcı arayüzü LG Optimus 4X HD ve LG Optimus LTE II cihazlarında ilk kez kullanıcılarla buluşacak.

Kullanıcılar ekranın herhangi bir yerinde parmaklarını sürükleyerek ekran kilidini kaldırabilecek, kamera gibi özel işlevleri belirleyecekleri özel sürükleme deseni sayesinde doğrudan kilit ekranı üzerinden açabilecek. Kamera demişken, LG kullanıcıların çekim tuşuna basmak yerine sesli komutlarla fotoğraf çekmesine izin veriyor. Sense ve TouchWiz’de olduğu gibi art arda birden fazla fotoğraf çekmek ve bunların içinden en iyisini seçmek de mümkün kılınmış.

Optimus UI 3.0’da özelleştirilebilir ikonlar da bulunacak, böylelikle kullanıcılar Android ile birlikte gelen ve LG’nin sunduğu resimler yerine kendi fotoğraflarını veya görsellerini kullanabilecek. Öte yandan LG kullanıcı arayüzünü önceki sürümlere göre daha da sadeleştirdiklerini, uygulama menüsü içine ekledikleri “İndirilenler” kategorisi sayesinde sonradan yüklenen uygulamalara daha kolay ulaşılabildiğini dile getirdi.

Cihaz üreticileri donanımsal özelliklerin fark yaratmadığını anladı, bunun neticesinde yazılım tabanlı deneyimlere daha fazla odaklanmaya başladı. LG’nin de sesli komutla fotoğraf çekimi yapma gibi özelliklerle farklılık kattığını görmek güzel.

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER