Manşetler

LG 4.7 inç ekranlı Android telefonu Optimus L9’u tanıttı

Dün yepyeni gözde telefonu Optimus G‘yi duyuran LG şimdi de tasarım odaklı L-Style serisine yeni bir üye kazandırdı. Hatırlayanlar olacaktır, LG bu yılın başında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce tasarım odaklı ve uygun fiyatlı L Serisini duyurmuş, bu seri altında da L3, L5 ve L7 modellerini duyurmuştu. LG’nin henüz Türkiye’de resmi olarak satışa sunmadığı bu serinin son üyesi de L9 oldu.

4.7 inç’lik ekrana sahip olan LG Optimus L9 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM,  4 GB eMMC, 5 megapiksel arka kamera, VGA ön kamera, 2150 mAh’lik batarya, 9.1 mm’lik kalınlık gibi özelliklere sahip. Teknik özelliklerine bakıldığında pek fazla ayırt edici yanı bulunmayan L9’un tasarım anlamında, mensup olduğu serinin farklılığının yansıtacak şekilde açılı arka panel ve metal vurgulara sahip olduğunu da belirtmeden geçmemek gerek.

LG, ekran çözünürlüğü gibi detaylar konusunda biraz ketum davranıyor. Yine benzer şekilde telefonun piyasaya çıkış takvimi konusunda da henüz bir bilgi verilmiş değil. Bununla birlikte LG telefona QTranslator adı verilen yeni bir uygulama eklediğini saklamıyor. Güney Koreli şirketin belirttiğine göre söz konusu uygulama 44 farklı yabancı dilde yazılmış olan yazıları OCR (optik karakter tanıma) teknolojisi yardımıyla tarıyor, bu yazıyı 64 farklı dile çevirebiliyor. Bunun yanı sıra My Style Keypad fonksiyonu ve QMemo adı verilen not tutma uygulaması da LG L9’da yüklü geliyor.

İlgili >> LG [PDF]

İLGİLİ HABERLER