Manşetler

LG Optimus G’nin teknik özellikleri kesinleşti: 4.7 inç ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, ICS

LG’nin son günlerde sıkı bir şekilde tanıtımını yaptığı Optimus G adlı akıllı telefonun teknik özellikler listesi nihayet belirginleşti. Gelecek ay Güney Kore’de piyasaya çıkması beklenen akıllı telefonun dört çekirdekli işlemci üzerine entegre edilmiş LTE desteğini barındıran ilk cihaz olacağına vurgu yapılıyor. 1.5 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon S4 APQ8064 işlemcisini barındıracak cihazın ekranı ise LG Display tarafından üretilen ve “hücre-içi dokunma” olarak adlandırılan teknolojiyi barındıran bir ekran niteliğini taşıyor, inceliğiyle dikkat çekiyor.

LG Optimus G’nin ince yapılı ve çerçeveli ekranı 1280 x 768 çözünürlüklü True HD IPS LCD niteliğini taşıyor. LG’nin söylediğine göre bu ekranı saracak çerçevenin kalınlığı sadece 3 mm olacak, telefonun gövdesi ekranın kapalıyken sahip olduğu renkle uyum gösterecek. Bu sayede ekran kapalı olduğunda onu cihazın gövdesinden ayırt etmek oldukça zor olacak. Sızan diğer bilgilere göre Optimus G’de 2 GB RAM, 13 megapiksel arka, 1.3 megapiksel ön kamera ve 2100 mAh’lik batarya bulunacak. Tüm bunlar 8 mm.’lik kalınlığa sahip olan bir gövdeye sığdırılacak. Optimus G’nin Jelly Bean yerine Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çıkması bu gibi yüksek teknik özelliklerin yanında nazar boncuğu olma niteliğini taşıyor.

LG Optimus G ile ilk buluşanlar olma şerefine Güney Koreliler erişecek. Ürünün L-01E adlı çeşidi de ekim veya kasım ayında Japonya’da piyasaya sürülecek.

İlgili >> LG Güney Kore, NTT DoCoMo

İLGİLİ HABERLER