Teknoloji

LG Optimus G’nin takipçisi Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyle geliyor

Geçtiğimiz mart ayında kamuoyunda Optimus G II olarak anılan LG Optimus G takipçisine ait olduğu iddia edilen benchmark testi sonuçları internete sızmış ve cihazda Qualcomm Snapdragon 800 işlemci kullanıldığını ortaya çıkarmıştı. LG cephesinden gelen bir açıklamayla bu söylentiler doğrulanırken, yeni işlemciyle birlikte pil ömrü ve cihaz performansında önemli bir gelişim kaydedilmesi bekleniyor.

lg-optimus-g-080313

Snapdragon S4 Pro’ya göre yüzde 75’lik bir performans artışı sağlayan Snapdragon 800’de gelişmiş mimari sayesinde pil ömrü de uzuyor. Snapdragon 800 Ultra HD görüntü kalitesini, 2560 x 2048 piksele kadar çözünürlüğü ve daha yüksek bağlantı hızları için 4G LTE’yi destekliyor. Gelecek nesil Optimus G cephesine dönüldüğündeyse cihazda kullanılacak ekranın boyutlarına ilişkin iddiaların halen muhtelif olduğu görülyor. Kimileri 5 inç’lk bir ekrandan bahsederken, 5.5 inç’in de seçenekler arasında olduğu iddia ediliyor. Akıllı telefon kutusundan Android Jelly Bean 4.2 işletim sistemiyle çıkacak.

LG’nin başkanı ve CEO’su Dr. Jong-seok Park yaptığı açıklamada şirketin güçlü akıllı telefon teknolojisi ve Qualcomm Snapdragon 800 işlemcinin bir araya gelmesi sayesinde mobil teknolojilerde geleceğe dönük çok büyük bir adım atacaklarını belirtti. Park bu işbirliği sonucunda ortaya pazarın pek çok açıdan en iyi akıllı telefonunun çıkacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER