Teknoloji

LG Optimus G2’nin çıkışı için Mayıs 2013 işaret ediliyor

Son üç ay içinde kendisi için Optimus G, Google içinse Nexus 4 olmak üzere iki güçlü ve ses getiren akıllı telefonun çıkışını gerçekleştiren LG’nin bir sonraki gözde akıllı telefonu çıkarmak için fazla vakit kaybetmeyeceği söyleniyor. Optimus G2 olarak adlandırılması muhtemel cihazın Mayıs 2013 tarihinde çıkarılacağı ve onun da 5 inç’lik 1080p çözünürlüklü ekran barındıracağı söyleniyor.

Optimus G2 belki cihazın resmi adı olmayabilir, ancak geliştirme çalışmaları sırasında cihaz bu kod adıyla anılıyor. Bu telefonun Samsung’un da aynı zamanlarda beklenen amiral gemisi niteliğindeki cihazı Samsung Galaxy S IV’e kafa tutacak teknik özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. HTC’nin ABD ve Japonya’da çıkardığı, birbirinin hemen hemen aynısı olan DROID DNA ve J Butterfly cihazlarıyla birlikte akıllı telefonlarda 5 inç’lik, 1080p ekran dönemi açılmıştı. Hem Galaxy S IV’ün hem de Optimus G2’nin böyle ekranlar barındıracağı tahmin ediliyor.

5 inç’lik ekranın yanı sıra Optimus G2’nin 2 GHz’lik dört çekirdekli işlemci, 2 GB veya daha fazla RAM, muhtemelen 8 megapikselden daha yüksek çözünürlüklü bir kamera barındırması ihtimaller arasında yer alıyor. Bu teknik özelliklere sahip olan bir akıllı telefonun piyasada kendisinden fazlaca söz ettireceğini söyleyebiliriz. Tabii ki, Optimus G2’nin gelişinden önce Optimus G ve Nexus 4’ü Türkiye’de görsek iyi olacak. LG’den gelen açıklamaya göre ikincisi aralık ayında Türkiye’de piyasaya girmiş olacak.

İlgili >> Android Community

İLGİLİ HABERLER