Manşetler

5 inç 1080p LCD ekranlı LG Optimus G Pro Japonya’da resmiyet kazandı

LG’nin geçen yıl büyük ilgi çeken akıllı telefonu Optimus G’nin takipçisi olacak yepyeni bir akıllı telefonun hazırlıklarını yaptığı geçtiğimiz haftasonu sızan haberler arasında yer alıyordu. 5 inç, 1080p çözünürlüklü ekranla güncelleneceği öne sürülen telefon Japon mobil operatör NTT DoCoMo tarafından düzenlenen, ayrıca dün resmiyet kazanan Sony Xperia Tablet Z’nin de gösterildiği bir etkinlikle tanıtıldı. Optimus G Pro ile birlikte LG de Sony ve HTC gibi 5 inç 1080p ekranlı akıllı telefon üreten şirketler arasına katıldı.

lg-optimus-g-pro-220113

LG Optimus G’nin 4.7 inç’lik, 312 ppi piksel yoğunluklu ekranı köşeden köşeye 5 inç uzunluk ve 440 ppi piksel yoğunluğu sunan, böylelikle daha büyük alanda daha parlak ve keskin görüntüler sunan bir ekranla değiştirlmiş oldu. Tabii bu durum Optimus G Pro’nun selefine göre biraz daha büyük boyutlarla gelmesine yol açıyor. Ayrıca LG Optimus G Pro 10 mm. kalınlığıyla selefine 1.5 mm. fark atıyor. Ayrıca cihazın kendisiyle hemen hemen aynı yüzey alanına sahip olan Xperia Z’den 2 mm.’yi aşkın şekilde daha kalın olduğunu belirtmek gerek.

Optimus G Pro’yu Optimus G’den farklı kılan noktalardan bir tanesi sahip olduğu 3000 mAh’lik batarya. G Pro böylelikle 2100 mAh kapasiteli batarya taşıyan G’ye önemli bir fark atmış oluyor. Tabii ki, bunun bir sonucu olarak telefon 15 gr. daha ağırlaşıyor. İçeri bakmaya devam ettiğimizde Optimus G Pro’nun 1.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci ve 2 GB RAM yer aldığını görüyoruz. Android 4.1 ile çalışan akıllı telefon, onu inceleyen The Verge sitesine göre pürüzsüz ve hızlı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Xperia Z gibi suya dayanıklılık özelliği taşımayan Optimus G Pro’da Optimus G’nin fiziksel kapasitif tuşlarından bir tanesi fiziksel ana ekran tuşuyla değiştirilmiş.

Yazılım tarafına bakacak olursak, bu tarafta da bazı yenilikler olduğunu söyleyebiliriz. LG’nin Slide Apps adını verdiği küçük programcıklar hesap makinesi veya takvim gibi araçların her zaman kullanıcı arayüzünün üstünde çalışabilmesini sağlıyor. Benzer şekildeki programcıklara Sony ve Samsung’un Android telefonlarında da rastlamıştık. Dual Video adı verilen video kayıt modu da ön kamera ve 13 megapiksel çözünürlük desteği sunan arka kameranın aynı anda kullanıp çerçeve içinde çerçeve görünümünde video kaydı yapmaya izin veriyor. İki videonun görüntüleri farklı dosyalara kaydedilmiyor, küçük pencerenin ekran üzerindeki konumu çekim öncesinde veya sırasına ayarlanabiliyor.

LG Optimus G Pro önümüzdeki nisan ayında Japon mobil operatör NTT DoCoMo tarafından Japonya’da piyasaya sürülecek. Telefonun Japonya dışındaki akıbetiyse henüz belli değil. Ancak LG’nin bu telefonu gelecek ayki Mobil Dünya Kongresinde ufak tefek farklılıklarla karşımıza çıkardığını görürsek şaşırmamamız gerek.

İlgili >> The Verge, NTT DoCoMo (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER