Manşetler

LG Optimus G Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin geçtiğimiz yazın sonlarında duyurduğu ve oldukça fazla ilgi çeken akıllı telefonu Optimus G nihayet Türkiye’de piyasaya çıkıyor. Çoğu kişi gibi biz de Optimus G’nin Türkiye piyasasına girişinin biraz geciktiğini düşünüyorduk, ancak bu düşüncemizi dile getirdiğimizde LG yetkililerinden ürünün mükemmelleştirilmesi adına bazı çalışmaların yapıldığı ve bu nedenle piyasaya çıkışın biraz daha ötelendiği şeklinde cevap aldık. Güney Kore’de piyasaya çıkan orijinal versiyonda 8 megapiksel kamera yer alırken Türkiye’de satılacak olan versiyonda 13 megapiksel kameranın yer aldığı da örnek gösterildi. Yani, karşımızda duran ürün geçen ağustos ayında tanıtılan üründen farklıydı.

lg-optimus-g-on-inceleme-00005

Optimus G’yi ilk kez Türkiye lansmanında görme fırsatı elde ettik. Ürüne zaten aşinaydık ve neye benzediğini az çok biliyorduk. Ancak çıplak gözle gördüğümüz ve elimizle tuttuğumuz Optimus G’nin tasarımı ve malzeme kalitesiyle bizi etkilediğini söylemeliyiz. LG Optimus G plastik kasaya sahip bir telefon, ancak bu durum onun sıradan olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. LG telefon hoş görünsün diye iyice parlatmış, sonuçta telefon elde kayıyormuş gibi bir his veriyor. Hemen aklınızda telefonun elden kaydığı için zor kullanıldığı şeklinde bir düşünce oluşmasın, böyle bir durum söz konusu değil. 4.7 inç ekranın çevresi olabildiğince dar tutulmuş, ayrıca 8.5 mm.’lik kalınlık da telefonun rahat bir şekilde taşınmasına olanak sağlıyor. Bunun dışında LG’nin Optimus G’nin tasarımında Optimus 2X ve 4X HD akıllı telefonlarının çizgisini devam ettirdiğini görüyoruz. Bu üç telefonun genel hatları birbirine benziyor, ancak Optimus G’nin seleflerinden daha göz alıcı olduğu bir gerçek.

lg-optimus-g-on-inceleme-00012

LG Optimus G’nin True HD IPS+ ekranı 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. Bu, iPhone 5’in Retina ekranıyla hemen hemen aynı piksel yoğunluğunun tutturulduğu anlamına geliyor. Ekrana normal açıdan baktığınızda pikselleri seçmeniz imkansız; keskinlik de oldukça iyi seviyede. Aslına bakarsanız görsel deneyim 5 inç, 1080p ekranlı telefonlara göre çok fazla farklılık göstermiyor. IPS+ ekran siyahlarda başarılı, kontrastı da memnun edici seviyede. Ayrıca görüş açıları yüksek, parlak ışık altında da iyi bir görüş sunacağını düşünüyoruz.

Optimus G’de 1.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 2 GB RAM yer alıyor. İmkanımız olmadığı için benchmark testleri koşamadık, ancak kullandığımız süre boyunca telefonun arayüz geçişlerinin seri olduğunu, ayrıca uygulamaların da hızlı bir şekilde açıldığını gözlemledik. 32 GB dahili belleğe sahip olan telefonda microSD kart yuvası yok. Aslında bu kadar yüksek bir kapasite varolduktan sonra ek bir karta ihtiyaç duymayacaksınız.

Video: LG Optimus G Ön İnceleme

Android 4.1 Jelly Bean’in yüklü olduğu telefon çok yakında Android 4.2 Jelly Bean güncellemesini de alacak. Aslına bakarsanız, LG güncellemeler konusunda diğer üreticiler kadar hızlı davranmıyor. Ancak lansman sırasında konuştuğumuz bir LG Türkiye yetkilisi, Türkiye biriminin artık Avrupa bölgesine bağlandığını, bu nedenle güncellemelerin Avrupa ile aynı zamanlarda Türkiye’deki cihazlara da ulaştırılacağını kaydetti. Bu çok iyi bir haber! Android’in üstünde LG’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü çalışıyor. True HD IPS+ ekranda bu kullanıcı arayüzünün fazlasıyla hoş göründüğünü söylememiz gerek.

Ayrıca LG Optimus G’de çeşitli uygulamalar ve hizmetler de yüklü geliyor. QSlide adı verilen bir işlev telefonun ekranında iki farklı uygulamayı aynı anda kullanmaya izin veriyor. Uygulamaların her ikisi tam ekranda ve birbirine geçmiş şekilde gösteriliyor. Hangi uygulamanın daha ön planda olacağı ekranda gösterilen bir çubuk üzerinden ayarlanıyor. Bu işlev sayesinde bir yandan video izlerken bir yandan arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz.

Galeri: LG Optimus G Ön İnceleme
[nggallery id=1200]

Q Note uygulamasıysa LG Optimus G’nin ekranı üzerinde parmakları kullanarak hızlı şekilde not alma fırsatı sunuyor. Telefonun sol kenarında bulunan ses tuşlarının ikisine aynı anda basıldığında aktif hâle gelen bu işlev ekranın en üstünde bir katman oluşturuyor ve size hızlıca not alma izni veriyor. Diyelim ki, bir telefon numarasını anında not etmeye ihtiyacınız var. Q Note imdadınıza yetişiyor ve Optimus G’nin ekranına numarayı yazmaya izin veriyor. Hemen ardından Telefon uygulamasını açabilir ve ekranda, siz başka bir uygulamaya geçseniz bile sabit şekilde duran notta yer alan numarayı tuşlayarak aramanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Quick Translator işlevi Optimus G’yi sağlam bir tercümana dönüştürüyor. Farklı dil desteklerine sahip olan bu uygulama anında çeviri imkanı sunuyor. Yapmanız gereken Optimus G’de yüklü gelen Quick Translator uygulamasını açmak. Cihazın arka kamerasını çevirisini yapmak istediğiniz yazıya tutun. Optimus G kelimeyi tanıyacak ve size anında istediğiniz dildeki karşılığını verecektir.

lg-optimus-g-on-inceleme-00010

Çift Ekran özelliği Optimus G’de yer alan bir videoyu veya sunum dosyasını harici ekrana yansıtma ve sonrasında Optimus G üzerinde internette gezinme, e-posta kontrolü gibi başka işlerle uğraşma fırsatı veriyor. Böylelikle telefonun işlevlerini iki farklı ekranda, aynı anda görme fırsatı elde ediyorsunuz. Live Zoom veya Türkçe’ye Canlı Yakınlaştırma olarak çevirebileceğimiz özellik de Optimus G’nin ekranında oynamakta olan videoya anında yakınlaştırma yapma fırsatı sunuyor. Böylelikle detayları daha iyi şekilde yakalamak mümkün oluyor.

LG Optimus G’nin Türkiye satış fiyatı 1799 TL olarak belirlendi. Üst sınıf Android telefonlarla karşılaştırıldığında fiyatın çok da abartılı olduğunu söyleyemeyiz. Optimus G tasarımı, ekranı ve sahip olduğu Q Slide, Quick Translator gibi özelliklerle kullanıcıları memnun edecek türden bir telefon gibi görünüyor. Biz de telefonu detaylı bir şekilde incelemeyi merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER