Manşetler

Android 4.0 ve Tegra 3 işlemcili LG Optimus 4X HD tanıtıldı

LG, MWC 2012 öncesinde yeni cihazlarını tanıtma konusunda bir hayli hızlı davranıyor. Şirketin Optimus serisi Android telefonlarının son üyesi LG Optimus 4X HD oldu.

LG Optimus 4X HD’de 1.5 GHz hızında çalışan NVIDIA Tegra 3 işlemci, 4.7 inç, 1280 x 720 IPS ekran, 8.9 mm’lik kalınlığa sahip kasa bulunuyor. Android 4.o Ice Cream Sandwich yüklü şekilde çıkacak bu cihaz 1 GB RAM ve 16 GB’lık dahili bellek sayesinde düzgün bir kullanım imkânı sunacaktır. Telefonda 2150 mAh’lik bir batarya bulunacak. Tegra 3’ün içindeki 4+1’lik çekirdek kurulumu içinde yer alan düşük güç tüketimli beşinci çekirdek fazla yük gerektirmeyen uygulamalarda kontrolü eline alıyor, böylelikle güç yönetimine katkıda bulunuyor. Sonuç olarak uzun bir pilde çalışma süresinin sunulması muhtemel.

LG Optimus 4X HD’nin arkasında 8 megapiksel kamera yer alırken, önünde de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera yer alacak. Bu arada DLNA ve MHL bağlantı destekleri de cihaz içindeki multimedya içeriklerinin kablosuz veya kablolu şekilde harici ekranlara aktarılmasını sağlayacak.

Görünen o ki, daha önce LG X3 olarak internete sızan cihaz karşımıza Optimus 4X HD olarak çıktı. Optimus 4X HD’nin daha önce benchmark puanları da ortaya çıkmıştı ve cihazın Quadrant’tan elde ettiği 4412’lik puan onun zaten güçlü olan Galaxy Note’dan da güçlü olduğunu gösteriyordu. LG Optimus 4X HD’nin ikinci çeyrekte Avrupa’da piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER