Manşetler

LG Optimus 3D Max Ön İnceleme – Galeri & Video

lg-optimus-3d-max-on-inceleme_00008

LG, Mobil Dünya Kongresi’ne gelmeden hemen önce yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Bunların içinde gözlüksüz 3D ekrana sahip iki model de yer alıyor. LG Optimus 3D Max o iki elemandan bir tanesi. LG’nin MWC 2012’deki standında LG Optimus 3D Max’i kısa süreliğine test etme fırsatı bulduk.

Söze öncelikle LG Optimus 3D Max’in geçen yılın modeli Optimus 3D’ye göre inceldiğini ve bunun cihaz deneyimi açısından olumlu olduğunu işaret ederek başlayalım. Tamam, artık piyasada daha ince Android telefonlar var, ancak LG Optimus 3D Max’in 9.6 mm’lik kalınlığı da cihazın elde rahatlıkla tutulmasına olanak sağlıyor. Cihazın siyah renkli plastik kasasının normal olduğunu söyleyebiliriz, arkayı ise çıkarılabilir, dokulu bir kapak kaplıyor. LG Optimus 3D Max’te 480 x 800 piksel çözünürlüklü, 4.3 inç, gözlük gerektirmeyen üç boyutlu ekran yer alıyor. Cihazda üç boyut deneyimini doğru şekilde yaşamak için göze dik gelecek bir açıyla ekrana bakmanız gerekiyor. Eğer telefonu sağa veya sola döndürüp ekrana bakarsanız, kısa bir süre sonra rahatsızlık hissetmeniz olası. Ancak bakış açısı doğru şekilde ayarlandığında LG Optimus 3D Max’in iyi bir seyir zevki sunduğu söylenebiliri.

LG Optimus 3D Max’te 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci var. LG, Tri-Dual mimarisi sayesinde bu işlemcinin normale göre daha iyi bir performans gösterdiğini iddia ediyor. İzlenimlerimiz kadarıyla cihazın menüleri arasında geçişler düzgün, dokunmatik ekranın tepkisi de iyi seviyede. 1 GB RAM’in varlığı da bu işlemci performansını destekler nitelikte. LG Optimus 3D Max’te 8 GB dahili bellek yer alıyor. Cihazda herhangi bir genişleme yuvası yok. Üç boyutlu çekim yapan, üstelik bunu 720p HD olarak da gerçekleştirilen bir cihaz için genişleme desteğinin olmaması biraz can sıkıcı olabilir.

LG Optimus 3D Max’in arkasında 5 megapiksellik, çift lensli kamera yer alıyor. Otomatik odaklı ve LED flaşlı bu kamera stereoskopik fotoğraflar çekmenin yanı sıra iki boyutta 1080p HD, üç boyutta da 720p HD video çekimi yapabiliyor. Video stabilizasyon desteği sayesinde el hareketlerinin videoda titreşim yapmasının önüne geçiliyor. Optimus 3D Max’te 3D Kamera adı verilen ve doğrudan üç boyutlu çekim yapmaya olanak sağlayan bir kısayol bulunuyor. Bu kamera arayüzü içinde iki boyutlu çekime hızlı şekilde geçmeyi sağlayan bir anahtar da bulunmakta. Ekranın soluna ise kameranın kontrol tuşları yerleştirilmiş.

LG Optimus 3D Max’in üç boyutlu ekranı sadece çekilen fotoğraf veya videolara göz atmak için değil, sunulan çeşitli içerikleri tüketmek veya üç boyutlu oyunları oynamak için de iyi bir alan sunuyor. Telefondaki tüm üç boyut destekli uygulamalar 3D Space adı verilen ve üç boyutlu efektlere sahip bir portala yerleştirilmiş. Sadece bu portal üzerinden üç boyutlu tüm uygulamalara ulaşabilirsiniz. Portal içinde cihazın içindeki uygulama ve içeriklerin yanı sıra YouTube 3D adı verilen ve bu alandaki videoları izlemeye olanak sağlayan bir uygulama da bulunuyor. Dileyenler için üç boyutlu oyunlar da uygulama menüsü içinde ayrı bir bölmeye yerleştirilmiş ve iki boyutlu oyunlarla birlikte sunuluyor. Bu arada cihazın altında yer alan microUSB portu MHL desteğine sahip. Cihazda çekilen üç boyutlu fotoğraf ve videoları uygun bir kabloyla harici 3D monitör veya TV’lere aktarmak da mümkün.

LG Optimus 3D Max’te Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi çalışıyor, ancak LG bu telefonun Ice Cream Sandwich’e güncellenebileceğinin sözünü verdi. İlk izlenim, LG’nin mobil alanda 3D işine biraz daha ısındığı şeklinde. Umarız bu cihazda LG Optimus 3D gibi, ancak çok fazla bekletmeden Türkiye’ye gelir.

Aşağıda LG Optimus 3D Max’in birkaç fotoğrafını bulabilirsiniz. Video da aşağıda yer alıyor.

Video: LG Optimus 3D Max Ön İnceleme

Galeri: LG Optimus 3D Max Ön İnceleme
[nggallery id=851]

İLGİLİ HABERLER