Teknoloji

LG Optimus 2X’e Android Ice Cream Sandwich getirmek için çalıştığını açıkladı

lg-optimus-2x-inceleme00012

LG’nin geçen yılın sonunda tanıtmış olduğu LG Optimus 2X’in Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesi almayacağına dair dedikodular birkaç gündür ortalıkta dolaşıyor. LG’nn Hindistan’daki merkezinin Facebook hesabı üzerinden dile getirilen bu iddia şirket tarafından kesin bir dille yalanlandı.

LG tarafından yayınlanan bir açıklamada şirketin LG Optimus 2X’e Ice Cream Sandwich güncellemesi sunmak için planlama sürecini yürüttüğünü, kesin zaman aralığının ise Google Android 4.0’ın kaynak koduna erişim hakkı tanıdığında belli olacağını dile getirdi. Aslına bakarsanız LG’nin açıklaması Optimus 2X için Ice Cream Sandwich güncellemesinin kesin olarak çıkacağı anlamına gelmiyor. Yine de, şirket yaptığı bu açıklamayla güncellemenin kesinlikle çıkmayacağına dair söylentileri ve bunun sonucunda dile getirilen öfkeyi biraz olsun gidermeyi amaçladı. Google’dan Android Ice Cream Sandwich’in kaynak koduna erişim izni geldiğinde duruma bakılacak ve buna göre bir takvim ortaya çıkarılacak.

Geçmişte buna benzer bir durumu HTC yaşamıştı. HTC Desire’a Gingerbread’i getireceğini belirten şirket daha sonra farklı bir açıklama yaparak güncellemeden vazgeçtiğini belirtmiş, ancak kısa bir süre sonra bu kararından dönerek güncelleme üzerine çalışmakta olduğunu dile getirmişti. Sonuç olarak HTC Desire için Gingerbread güncellemesi çıktı, ancak Desire’ın yetersiz donanımından dolayı kullanıcılar bazı özelliklerden fedakârlık etmek zorunda kaldı.

İlgili – LG Mobile (Facebook)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER