Ulaşım

LG Open Automotive Alliance oluşumuna katılıyor

lg akıllı telefon

lg-logo-140214 (650 x 434)

LG için sıra akıllı telefonlar ve saatlerin ardından akıllı otomobillere gelmişe benziyor. Google’ın bu yıl içinde kurduğu Open Automotive Alliance (OAA) oluşumuna katılacağını açıklayan şirket, büyük Android cihaz üreticileri arasında otomobillerin de sürekli ”bağlı” olması için yatırım yapan topluluğa katılacağını açıklayan ilk isim oldu.

LG geçtiğimiz hafta düzenlenen Google I/O 2014 kapsamında ses, görüntü ve navigasyon unsurlarından oluşan kalabalık bir sistem çözümleri kümesini görücüye çıkarmıştı. Bu bileşenlerin 2015 itibarıyla piyasaya sürülmesi beklenirken, LG’nin endüstri lideri mobil cihazlarının da Android Auto’nun geleceğinde önemli bir rol üstleneceği LG tarafından vurgulandı.

LG’nin otomotiv bileşenleri biriminin başında bulunan Jong-rak Lim, mobil alanında güçlü bir üst sınıf teknoloji şirketi olan LG’nin ”bağlı” otomobillerin gelişimine son derece büyük katkı sağlayabileceğini dile getirdi. OAA ile bağlarını güçlendireceklerini söyleyen Lim, er ya da geç kullanıcılarına bağlı otomobilleri sunacaklarını belirtti. Şirketin bu girişime sunacağı katkıya ilişkin somut detaylar verilmezken, LG destekli ilk Android Auto otomobillerinin 2015’te yollara çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER