Manşetler

LG OLED TV serisinin yeni üyelerinde yapay zekâ deneyimini öne çıkarıyor

lg oled tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG OLED TV serisinin yeni üyelerini CES 2019‘da gözler önüne çıkaracak. Şirket önümüzdeki hafta sergileyeceği yeni ürünlerinin detaylarını ise şimdiden kamuoyuyla paylaştı. Güney Koreli üreticinin 2019 model televizyon portföyünde yapay zekâ tabanlı deneyim öne çıkarken, ikinci nesil Alpha 9 işlemcisinin varlığı da yapay zekânın yanı sıra daha gelişmiş görüntü ve ses kalitesi vadediyor.

LG’nin 2019 model televizyonlarında kullanıcılar Google Asistan ve Amazon Alexa gibi popüler dijital asistanlara erişim sağlayabilecek. Dijital asistanların varlığı ve akıllı ses tanıma özelliği sayesinde LG’nin yeni televizyonlarıyla akıllı ev cihazlarını kontrol etmek de mümkün olacak.

LG’nin yeni OLED TV serisi Z9, W9, E9 ve C9 modellerinden oluşuyor. Tüm bu televizyonların kalbinde ikinci nesil Alpha 9 işlemci yer alıyor. Bu işlemci, derin öğrenme algoritmalarından da yardım alarak görüntü ve ses kalitesini yükseltmeyi vadediyor. Buna ek olarak, içeriğin doğru tanınması ve optimum görsel çıkışın alınması da sağlıyor. LG’nin 88 inçlik 8K çözünürlüklü Z9 model OLED TV’si, görüntü yükseltme ve iyileştirilmiş gürültü azaltma özelliği sayesinde keskin, canlı ve gerçekçi 8K görüntü kalitesi vadediyor.

İkinci nesil Alpha 9, insan gözünün görüntüleri farklı ışıklandırmada nasıl algıladığını belirleyerek, ton haritalama eğrisini ortam koşullarına uygun olacak şekilde ayarlıyor. Işık seviyelerini ölçmek için televizyonda bulunan ortam ışık sensörünü kullanan işlemci, gerektiğinde parlaklığı otomatik olarak ayarlıyor. HDR ve Dolby Vision desteği de LG’nin yeni portföyündeki özellikler arasında bulunuyor.

LG OLED TV ailesinin 2019 model üyeleri, ThinQ AI platformu üzerinde sunulan akıllı ses tanıma özelliği sayesinde, kullanıcıların sordukları sorulara doğru cevap almaları da daha kolaylaşacak. Türkçe dilini de destekleyen bu teknoloji, ThinQ AI özellikli LG TV’lerde geçerli olacak. LG’nin yeni televizyonlarıyla ilgili diğer detayları görmek için CES 2019’u beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER