Teknoloji

LG OLED EX teknolojisi ile renk doğruluğu ve parlaklığı artıracak

lg oled ex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, söz konusu OLED TV’ler olduğunda önde gelen üreticilerden bir tanesidir. Bu nedenle şirket, temel panel teknolojisini geliştirdiğini söylediğinde, buna dikkat yöneltmeye değer görünüyor. LG Display çarşamba günü, şirketin parlaklığı yüzde 30’a kadar artıracağını, görüntü doğruluğunu yükselteceğini ve yeni ürünlerde daha küçük ekran çerçevelerine izin vereceğini söylediği ve OLED EX olarak adlandırdığı yeni nesil OLED teknolojisini duyurdu.

Bu iyileştirmeler iki önemli değişiklikten kaynaklanıyor. Birincisi, LG’nin OLED panellerinin kimyasal yapısında döteryum olarak bilinen bir elementin kullanılıyor. İkincisi, algoritmik görüntü işlemenin dahil ediliyor. LG, ikincisi sayesinde, oynatılan video içeriğinin ayrıntılarını ve renklerini daha doğru bir şekilde ifade etmek amacıyla, ekranın enerji girişini tam olarak kontrol etmek için kişisel izleme alışkanlıklarınıza dayanarak TV’nizdeki her bir ışık yayan diyotun kullanımını tahmin edileceğini söylüyor.

Bunların hepsi kulağa hoş ve iyi geliyor, ancak OLED EX’in önemli bir gelişme mi yoksa sadece yeni bir markayla ileri doğru yapılmış bir pazarlama hamlesi mi olduğunu görmek için bu yeni panelleri bizzat görene kadar beklememiz gerekecek. Bu arada LG, OLED EX’deki “EX” teriminin Türkçeye “evrim” ve “deneyim” olarak çevrilen kelimelerin baş harflerinden oluştuğunu söylüyor.

lg oled ex

Bu arada LG’nin OLED EX teknolojisine dair küçültülmüş çerçeve boyutlarıyla ilgili iddiaları en azından biraz daha somut görünüyor. Şirket, 65 inçlik bir OLED ekranı içeren hesaplamalara dayanarak, çerçeve kalınlığını 6 mm’den 4 mm’ye indirebileceğini söylüyor. Kağıt üzerinde bu, çok büyük bir değişiklik değil, ancak bu teknolojinin zaten ne kadar optimize edilmiş olduğu göz önüne alındığında, her küçük iyileştirme için mücadele edilmeye değer görünüyor.

LG, 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren tüm OLED panellerine OLED EX teknolojisini dahil etmeye başlamayı planladığını söylüyor. Ancak bu teknolojinin tüketicilere ulaşmasının ne kadar zaman alacağı belli değil. LG, OLED teknolojisini geliştirmenin yanı sıra, bu yılki CES 2022 etkinliğinde daha çılgın konseptlerle ilgileniyor ve yeni şeffaf ekranların yanı sıra yatırılmış, kavisli OLED ürünlerini de sergiliyor.

İLGİLİ HABERLER