Teknoloji

LG’den tek bir dokunuşla şekil değiştiren oyun televizyonu

lg oled oyun tv

LG Display, 48 inç büyüklüğündeki yeni OLED oyun TV’sini duyurdu. Henüz prototip aşamasında olan bu televizyonunun ekranı tek bir dokunuşla düzken kavisli veya kavisliyken düz hâle gelebiliyor. Söz konusu özellik, doğal olarak televizyonun en dikkat çekici yönü olarak öne çıkıyor.

Ekranın kavisli veya düz olarak kullanılabilmesi, TV sahiplerine önemli bir avantaj sağlıyor. Örneğin oyun oynarken ekranı kavisli hâle getirip, televizyon izlerken paneli düz olarak kullanmak mümkün oluyor. LG’nin paylaştığı videoda, bir yarış oyunu oynarken ekranın kavisli hâle geldiği görülüyor. Bu tarz oyunlarda daha kapsayıcı bir deneyim için ekranı kavisli hâle getirmenin mantıklı olduğu söylenebilir.

Televizyonun ekranı 1000 mm. çapına kadar kıvrılabiliyor. Maksimum yenileme hızı ise 120 Hz. Yenileme hızı 40 ila 120 Hz arasında değişebiliyor. LG’nin Cinematic Sound OLED (CSO) teknolojisi de ses oluşturmak için ekranı titretiyor. LG söz konusu teknolojiyi daha önce prototip TV’lerinde ve G8 ThinQ akıllı telefonunda kullanmıştı.

LG hem kavisli hem de düz olarak kullanılabilen OLED oyun TV’sini bu yıl sanal olarak gerçekleştirilen CES 2021 kapsamında gözler önüne çıkardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER