Teknoloji

LG OLED’i “geleceğin ekranı” olarak tanımlıyor

lg-55-inc-kavisli-oled-tv-on-inceleme-00001

LG’nin son dönemde OLED ekranların üstüne fazlasıyla eğildiği biliniyor. Şirket, bu konudaki bağlılığını daha üst seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Güney Koreli üretici, önümüzdeki üç yıllık dönemde OLED ekranları televizyonlara, giyilebilir ürünlere, otomobillere, kısacası mümkün olan her yere taşımak için 8,5 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor.

Yatırım kararını “Kullanılmamış OLED pazarına öncülük etme” konusunda bir girişim olarak tanımlayan LG, böylelikle pazardaki rakiplerine karşı üstünlük sağlamayı hedefliyor. Ancak LG’nin OLED ekranlara bu kadar çok para dökmesinin tek sebebi Samsung gibi rakiplerinin önüne geçmek değil.

Söz konusu girişim, özellikle otomobiller ve giyilebilir ürünler için büyük önem taşıyor. Bu kategoriler esnek OLED ekranların yerleştirilmesi için en uygun alan niteliğinde.

Buna ek olarak, LG özellikle TV alanında ekran fiyatlarındaki dibe doğru gidişi engellemek istiyor. LG’nin yatırımlarının karşılığını alıp alamayacağını görmek içinse biraz uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER