Manşetler

LG Nexus 5’in yeni görüntüleri Android 4.4 KitKat’a bakış atmamızı sağlıyor

Yeni çıkacak LG Nexus 5’e ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir barda çekilmiş olmasıyla “barda unutulan iPhone 4’ü” hatırlatan video, Nexus 5’in gerçekten de 5 inç gibi büyük bir ekrana sahip olduğunu doğruluyor.

lg-nexus-5-170913

Videonun önemli olan bir başka noktası da Android 4.4 KitKat’a ilk bakış atmamıza olanak sağlaması. Bu kısa video KitKat’ın kilit ekranını gösteriyor. Telefonu kullanan kişi bir şekil çizerek ekran kilidini açmaya çalışıyor.

Öte yandan Nexus 5’in 5 inç ekranının etrafında çok ince bir çerçevenin yer aldığı dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum LG’nin, en son modeli LG G2’de de gördüğümüz gibi, ince çerçeveli akıllı telefonlar üretme çizgisini yansıtıyor.

LG Nexus 5’in FCC dokümanlarından sızan detaylara göre, arka kapağının içine yerleştirilmiş bileşen yardımıyla Qi kablosuz şarj özelliğini destekleyeceği belirtiliyor. Böylelikle Nexus 5 sahipleri cihazlarını şarj plakasına yerleştirerek pili doldurabilecekler, kablo bağlamakla uğraşmayacaklar. Öte yandan Nexus 5’in LTE desteği, NFC, Bluetooth 4.0, CDMA / EVDO rev A, beş bant DC-HSPA+ ve dört bant GSM/EDGE desteği barındırması bekleniyor.

Bu arada FCC dokümanları Nexus 5’in 4.96 inç köşeden köşeye uzunluklu ekrana sahip olduğunu işaret ediyor. Bu da telefonun Nexus 5 olarak adlandırılması için önemli bir etken olarak gösteriliyor. Telefonun 131.9 mm x 68.2 mm’lik yüzey alanına sahip olduğu ve içinde Snapdragon 800 barındırdığı da listelenen özellikler arasında bulunuyor.

LG Nexus 5, bir Google çalışanının elinde görüntülendikten sonra ikinci kez bir görüntüsüyle karşımıza çıkmış oldu. Google ve LG’nin bu telefonu 14 Ekimde düzenlenecek bir etkinlikle birlikte tanıtması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Google

İLGİLİ HABERLER