Manşetler

LG Nexus 4’ün üretiminde sıkıntı yaşandığı ve yeni Nexus cihazının geleceği yönündeki söylentileri yalanladı

Geçtiğimiz kasım ayında LG’den yapılan açıklama Nexus 4’ün aralık ayında Türkiye’ye geleceği şeklindeydi, ancak yurt dışında ürüne gelen yoğun talep ve üretimin bunu karşılamaması nedeniyle bu olay gerçekleşmedi. Şu sıralar telefonun içinde bulunduğumuz ayda ülkemize geleceği söyleniyor. Ayın ilk yarısı yılbaşı heyecanı ve CES ile geçti, belki ikinci yarıda bazı somut gelişmeler görebiliriz. Biz bu tür beklentiler içindeyken LG’nin Nexus 4 üretimini sonlandırdığı ve gelecek nesil Nexus telefonuna odaklandığı şeklinde haberler geçmeye başladı.

Geçen hafta düzenlenen CES’te konuşan LG Electronics kıdemli başkan yardımcısı James Fisher, Nexus 4’ün LG’nin üzerinde çalıştığı ilk Nexus cihazı olduğunu belirtmiş, yenilerin geleceğini işaret etmişti. Bu durum bazılarında LG’nin yeni Nexus cihazını gelecek ay Barselona’da düzenlenecek MWC’de tanıtacağı şeklinde bir beklentiye neden olmuş, ancak 15 Mayısta başlayacak Google I/O etkinliği yeni bir Nexus cihazının tanıtımı için daha uygun bir ortam teşkil ediyor.

Uygun fiyatı ve sunduğu performansla tüketicilerin ilgisini çeken Nexus 4’e yurt dışında bir hayli fazla talep geliyor. Henüz bir Nexus 4 satın alamayanlar çıkan bu dedikodu nedeniyle biraz üzüldü. Neyse ki, LG duruma hızlı bir şekilde müdahale etti ve Nexus 4 ile ilgili herhangi bir arz sıkıntısının yaşanmadığını, ayrıca şirketin yeni bir Nexus cihazı üzerinde çalıştığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Chosun Ilbo adlı bir yayın organına konuşan bir LG sözcüsü Nexus 4’ün üretimiyle ilgili bir sorun olmadığını söylemekle birlikte bu ürünün üretim sürecinin Güney Kore’deki Pyeongtaek fabrikasında planlandığı şekilde seyrettiğini eklemiş. Halbuki Google’dan Nexus 4 satışa çıktıktan sonra gelen ilk açıklamalar LG’den gelen ürün miktarının yetersiz ve değişken olduğu şeklindeydi. İki şirketin aralarında nasıl bir üretim planlaması yaptığını gerçekten merak ediyoruz. Acaba Google başlangıçta ürününe bu kadar yoğun bir talep beklemiyor muydu?

İlgili >> Chosun Ilbo, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER