Teknoloji

LG ve MSI kavisli oyun monitörleriyle Samsung’a rakip olmaya hazırlanıyor

lg ultragear 45gr95qe

Samsung’un hızlı, geniş ve kavisli monitörü Odyssey G9 ağızları açık bırakırken, bu alanda Güney Koreli şirketin karşısına yeni rakipler dikilecek. LG ve MSI’ın ikisi de Samsung’unkine benzer kavisli monitörler çıkarıyor. Ancak bu şirketler Samsung’dan farklı olarak OLED paneller kullanıyor.

12 Aralık’ta LG, şimdiye kadar gördüğümüz ilk 240 Hz OLED oyun monitörlerini tanıtacak. Bunların arasında 999.99 dolar değerini taşıyacak 27 inç düz ekran monitörün yanı sıra 45 inç kavisli OLED ekrana sahip olan ve 1.699.99 dolarlık fiyat etiketi taşıyacak LG-45GR95QE de olacak. Bu, 3440 x 1440 çözünürlükte ve 21:9 görüntü oranlı bir panel barındırıyor. 49 inç Samsung Odyssey G9 kadar geniş veya yüksek çözünürlüklü değil, ancak bunu başka şekillerde telafi edebilir.

lg ultragear 45gr95qe

Her şeyden önce, organik olarak arkadan aydınlatmalı piksel teknolojisinin getirdiği inanılmaz renklere ve mürekkep gibi siyahlara sahip bir OLED ekran var. Hem Odyssey G9 hem de Neo G9’da oyunların karanlık bölgelerinde yerel karartma konusunda zorlanmaların olduğu söyleniyor. Dahası, OLED için benzeri görülmemiş 240Hz yenileme hızı ve üstüne OLED’in doğal hızı, inanılmaz yanıt süreleri sunabilir. LG burada 0,03 ms gibi bir gecikmeden söz ediyor. Son olarak, 1000R yerine 800R kavisle Samsung’un monitörlerinden bile daha kavisli.

Ancak aradığınız 21:9 OLED değilse, MSI’ın ürünü sizin için daha uygun olabilir. Şirket, Samsung’unki kadar geniş olabilecek bir QD-OLED monitör tanıtmaya hazırlanıyor. CES 2023’te şirket, muhtemelen daha canlı renkler ve daha parlak bir görüntü sağlayacak bir kuantum nokta (QD) katmanına sahip 240Hz OLED paneli olan “Project 491C”yi tanıtacak.

Alienware, 34 inçlik AW3423DW ile QD-OLED ekranı pazara ilk sunanlardan biriydi. Yapılan incelemeler, bu ürünün oyun monitörleri için yeni bir standart belirlediğini işaret ediyordu.

Tabii ki, Samsung da boş durmuyor. 55 inçlik Odyssey Ark biraz yarım kalmış olsa da, şirket şimdiden Odyssey Neo’nun doğrudan halefi olacak “ilk 8K ultra geniş” monitörle ilgili ilk ipuçlarını geçiyor. Ve eğer o yoldan gitmek istiyorsa, QD-OLED paneller hakkında da pek çok şey biliyor. Samsung Display, Alienware’deki ekranı sağlayan şirketti ve MSI’ın da bir Samsung paneli kullanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Odyssey G9 oyuncu monitörü Türkiye’de yaklaşık 27 bin TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER