Teknoloji

LG 4K HDR destekli ve USB-C bağlantılı monitörünü CES’te sergileyecek

lg monitör

lg monitörLG ürünlerinin duyurularını birden fazla kez yapmayı seviyor. Bu huyunu CES öncesinde de defalarca sergileyecek gibi görünüyor. Şirket hafta içinde 32 inç ekranlı, 4K (3840 x 2160) monitörünün duyurusunu gerçekleştirdi. LG 32UD99 modeli CES 2017’de sergilenecek. En önemli özelliklerinden bir tanesi de HDR10 standardını desteklemesi.

4K monitörler hayatımızda giderek alışmaya başladığımız elektronik eşyalardan bir tanesi oldu. HDR de TV’lerde standart bir özellik hâline gelmeye başladı. HDR destekli PC monitörlerini ise yeni yeni piyasada görmeye başlıyoruz. LG’nin monitörü de bu alanda bir ilk sayılır.

IPS ekran P3 renk gamının yüzde 95’i aşkın kısmını görüntüleyebiliyor. USB-C bağlantısına sahip olması sayesinde bağlanan dizüstü bilgisayardan görüntü alımını ve dizüstü bilgisayarı şarj etme işlemini tek bir kablo üzerinden gerçekleştiriyor.

Bu arada CES’te gösterilecek LG monitör seçenekleri içinde, daha üst model yeni seçenekler de bulunuyor. Bunlar arasında Mac’e hitap eden UltraFine serisi ve dahili Chromecast desteğine sahip olan UltraWide Mobile Monitör de yer alacak.

İLGİLİ HABERLER