Teknoloji

LG mobil cihaz biriminin geleceği konusunda yeni iddia

lg mobil

LG mobil cihaz birimi, altı yıldır zarar etmekten kurtulabilmiş değil. Zarar sürecinin uzamasıyla birlikte birimin akıbetine dair dedikodular da iyiden iyiye artmıştı. Güney Kore medyasında çıkan yeni bir habere göre, LG sonunda nihai kararını verdi.

The Korea Times gazetesinin haberinde, LG’nin mobil cihaz birimini kapatacağı belirtildi. Şirketin konuyla ilgili duyuruyu önümüzdeki hafta yapacağı ifade edilirken, LG’nin mobil birimini tamamen kapatma konusunu 5 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısında bir kez daha değerlendireceği öne sürüldü.

LG’nin akıllı telefon birimini satma seçeneğini değerlendirdiği de daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bu doğrultuda görüşmeler yaptığı, ancak anlaşmaya varamadığı için kapatma kararı aldığı da The Korea Times’ın haberindeki iddialar arasında bulunuyor.

LG’de daha önce yapılan bir açıklamada mobil cihaz birimi için tamamen satış, kısmi satış ve kapatma gibi seçeneklerin değerlendirildiği doğrulanmıştı. Mobil cihaz biriminde görev yapan çalışanların LG’nin ev ürünleri birimlerine kaydırılmaya başladığına dair haberler de hafta başından bu yana Twitter’da dolaşıyor.

LG mobil cihaz biriminin geleceği konusunda son sözü duymak için pazartesi gününü beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER