Teknoloji

LG Miraclass LED ekranlarla sinema salonlarında film izleme deneyimini değiştirecek

lg mirraclass led ekran

LG, sinemalarda projeksiyon odalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış yeni bir ekran serisini duyurdu. Görünüşe göre Miracle ve Class’ın bir kombinasyonu olan LG Miraclass LED ekranlar, 14 ila 101 metrekare arasında ve 2K ile 4K çözünürlüklerde görüntüleme deneyimleri sunabilir.

LG, bazı modellerin sadece beş metre genişliğinde olması sayesinde son yıllarda giderek daha popüler hâle gelen cep sinemaları için özellikle kullanışlı olduklarını söylüyor.

Bir sinema için üretilen bu ekranlar, profesyonellerin kullanımını kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış niteliklere ve özelliklere sahiptir. Tüm Miraclass ekranları Dolby’nin Integrated Media Server teknolojisini destekler, birinci sınıf bir görüntü ve ses sağlar.

Teknik açıdan, LED pikselleri 24 bit renk işleme sağlar ve 68,7 milyon farklı renk kombinasyonu sunabilir. Mirraclass ekranların parlaklığı da 48 ile 300 nit arasında değişen beş farklı aşamada ayarlanabiliyor. Bu, ortam ne olursa olsun veya üç boyutlu içeriğin görüntülenmesinden bağımsız olarak mükemmel izleme deneyimini sağlayacaktır.

İlginizi çekebilir

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, LG Electronics Business Solutions Company’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilgi Ekranı iş birimi başkanı Paik Ki-mun, LG’nin artan talebi ve sinema şirketlerinin çeşitli gereksinimlerini karşılamak amacıyla gelecekte daha fazla seri ve model eklemeye devam edeceğini söylüyor.

Aslında LG, yeni ekranların bazı şehirlerde hâlihazırda kullanımda olduğunu söylüyor. Yakın zamanda İspanya Vilanova’daki Odeon Multicines sinema salonuna bir LG Miraclass ekranı kuruldu ve yakında Madrid ve Barselona’daki Odeon sinemalarına da daha fazlası kurulacak. İspanya’da yaşayanlar, bir dahaki sefere sinemaya gittiklerinde bu ekranlardan birini görme şansına sahip olacak var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER