Teknoloji

LG’nin orta sınıf telefonları Magna, Spirit, Leon ve Joy küresel pazarda satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-magna-spirit-leon-joy-300315-1

LG, MWC 2015’te rakipleri Samsung ve HTC gibi gözde akıllı telefonlar tanıtmak yerine orta segmente yönelik cihazlarını görücüye çıkarmıştı. Harflerle ve numaralarla isimlendirme politikasını bir kenara bırakan LG; yeni cihazlarına Magna, Spirit, Leon ve Joy adını vermişti. Küresel pazardaki yolculuklarına Güney Amerika’da başlayacak olan LG’nin yeni akıllı telefonları, daha sonra sırasıyla Avrupa, Asya, Orta Doğu, Doğu Afrika ve Kuzey Amerika’da satışa sunulacak.

LG’nin orta sınıf dörtlüsü içinde Magna, en kuvvetli teknik özelliklere sahip cihaz olarak ön plana çıkıyor. 5 inç HD ekran, 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve 2540 mAh kapasiteli pil LG Magna’nın teknik özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın 8 megapiksel arka kamerasına 5 megapiksel ön kamera eşlik ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG Magna Ön İnceleme

LG Spirit ise birkaç küçük fark dışında Magna ile aynı özellikleri taşıyor. Ekran boyutunun 4.7 inç olması ve 2100 mAh kapasiteli pil, Spirit’in temel farklarını oluşturuyor. Akıllı telefonun arka kamerası için 8 megapiksel ve 5 megapiksel olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. Bu seçenekler pazardan pazara farklılık gösterecek. Cihazın arkasında ise 1 megapiksel kamera bulunuyor. Hem Magna’nın hem de Spirit’in LTE destekli versiyonları da satışa sunulacak.

lg-magna-spirit-leon-joy-300315-2

LG Leon için de 3G ve LTE olmak üzere iki farklı versiyon bulunuyor. 3G modelde dört çekirdekli 1.3 GHz, LTE modelde ise dört çekirdekli 1.2 GHz işlemci yer alıyor. 4.5 inç FWVGA ekranlı akıllı telefon, 8 GB dahili hafıza barındırıyor. Leon için 1 GB ve 768 MB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunulacak ve bu seçeneklerin kullanımı pazardan pazara farklılık gösterecek. LTE model ise tüm pazarlarda 1 GB RAM ile satışa sunulacak. Arka kamera için 8 ve 5 megapiksel olmak üzere iki farklı seçenek hazırlayan LG, Leon’un önünde VGA kameraya yer veriyor.

LG’nin yeni akıllı telefonları içinde LTE versiyonu bulunmayan tek model olan Joy, en uygun fiyatlı cihaz olarak aradan sıyrılıyor. 4.0 inç VWGA ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, 5 megapiksel arka kamera ve VGA ön kamera LG Joy’un kimlik kartında yazan bileşenler arasında bulunuyor. LG Joy kutusundan Android 4.4 KitKat ile çıkarken, diğer modeller Android 5.0 Lollipop ile birlikte gelecek.

İLGİLİ HABERLER