Teknoloji

LG Verizon için hazırladığı Lancet ile Windows Phone’a geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-lancet-verizon-150515

LG, uzun bir aradan sonra Windows Phone platformuna geri dönüyor. Amerikan mobil operatörü Verizon için hazırlanan LG Lancet, Güney Koreli şirketin Windows Phone 8.1 işletim sistemli ilk akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. 2010’da Windows Phone 7 işletim sistemli cihazlar üreten LG, Windows Phone 8’i pas geçmiş ve Microsoft’un mobil ekosistemine dönmeyeceği izlenimini vermişti. Pek çok kişi LG’nin Windows Phone’a G4 seviyesinde bir cihazla tekrar merhaba diyeceğini düşünse de, LG Lancet özellikleri itibarıyla beş sene öncesinin gözde telefonlarını hatırlatıyor.

LG Lancet’te 854 x 480 piksel çözünürlüğünde 4.5 inç FWVGA ekran, sadece 4 GB’ı kullanılabilen 8 GB dahili hafıza ve dört çekirdekli, 1.2 GHz işlemci bulunuyor. Akıllı telefonun 8 megapiksel arka kamerasına VGA ön kamera eşlik ediyor.

LG Lancet, Verizon şebekesindeki pek çok cihazın desteklediği HD sesli arama özelliğini destekleyen ilk Windows telefonu olma özelliğini taşıyor. LG Lancet, Microsoft’un uygun fiyatlı Windows Phone cihazlarına odaklanma yaklaşımına somut bir örnek teşkil ediyor. Microsoft’un Windows 10 yayınlanan dek üst sınıf bir Lumia telefonu piyasaya sürmeme kararı, diğer üreticileri de etkilemişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER